NEC aast vrijdagavond in het wedstrijd voor eigen publiek tegen NAC Breda op eerherstel, nadat het vorig week verloor bij De Graafschap (1-0). Met minder dan drie punten zullen de Nijmegenaren geen genoegen kunnen nemen, daar de eerste twee thuisduels dit seizoen winnend werden afgesloten, terwijl de Bredase opponent nog geen punt vergaarde op vreemde bodem.
Het optreden van NEC afgelopen weekeinde op De Vijverberg mocht bedroevend genoemd worden. De ploeg van hoofdtrainer Alex Pastoor creëerde maar weinig mogelijkheden tegen De Graafschap, dat via Soufian El Hassnaoui wel scoorde en zodoende de drie punten in eigen huis hield. Navarone Foor vormde het lichtpuntje aan Nijmeegse zijde. De 19-jarige technicus fungeerde op het middenveld als controleur en maakte een degelijke indruk. Verder debuteerden Género Zeefuik, Krisztián Vadócz en Abdisalam Ibrahim als invallers.
Leroy George trapte op slag van rust na, waarna de technische staf van NEC besloot hem direct naar de kant te halen. De buitenspeler maakte maandag zijn opwachting bij de beloften, die in eigen huis met 2-5 verloren van Jong Ajax, en deed van zich spreken met twee doelpunten. Of zijn actie tegen De Superboeren verdere consequenties zal hebben voor de 24-jarige Surinamer, is nog onduidelijk.
Tegenstander NAC ving de voetbaljaargang zwak aan met één punt uit de eerste vijf matchen en bezet daarmee een zeventiende plaats in de Eredivisie. De ploeg van John Karelse opende met een nederlaag tegen FC Twente (0-1) en was ook niet opgewassen tegen Heracles Almelo (2-1), RKC Waalwijk (2-1) en Feyenoord (1-3). Tussendoor werd er nog wel met pijn en moeite een gelijkspel uitgesleept tegen FC Groningen (2-2), maar het verandert weinig aan de zorgwekkende situatie van de Brabanders, die na het verstrijken van de transferperiode sterspeler Matthew Amoah nog kwijtraakten aan het Turkse Mersin Idman Yurdu.
NEC – NAC Breda staat onder leiding van scheidsrechter Ruud Bossen. De 49-jarige Haarlemmer wordt in De Goffert geassisteerd door Dhr. Schiphorst en Dhr. Rutgers. Dhr. Heida fungeert als vierde official.