NEC zal zich in de thuiswedstrijd tegen Almere City willen revancheren voor de nederlagen tegen FC Volendam en Excelsior. Nu het winnen van de tweede periode niet meer mogelijk is, zal het tegen de Flevolanders vooral gaan om het herstel van vorm en vertrouwen.

Waar NEC tegen Volendam de slechtste wedstrijd van het seizoen speelde, was het spel tegen Excelsior, ondanks de nul punten, iets beter. Toch zal het tegen Almere City, dat op de ranglijst drie plekken en slechts twee punten onder NEC staat, nog een stuk beter moeten. Vooral voorin moeten spelers als Jonathan Okita en Zian Flemming zich revancheren voor twee zeer ondermaatse wedstrijden.

Almere City

De tegenstander van vrijdag beleeft een wisselvallig seizoen. Van de eerste achttien wedstrijden werden er evenveel gewonnen als verloren, namelijk zeven. Dat was twee weken geleden ook de reden voor het eerste ontslag van de Keuken Kampioen Divisie. Robert Molenaar werd als trainer vervangen door Ole Tobiasen. Onder de Deense interim-trainer gaat het nog niet per se beter. Van Jong FC Utrecht werd met 3-1 verloren, terwijl Tobiasen vorige week zijn eerste overwinning boekte thuis tegen TOP Oss (3-0).

Gevaarlijkste man bij Almere is Shayon Harrison. De centrumspits heeft al zeven keer gescoord, terwijl collega-spits Nick Venema ook al viermaal op het scorebord verschenen is. De 4-4-2 lijkt daar het beste te werken, zes van de zeven overwinningen dit seizoen werden geboekt met twee spitsen voorin. Onder contract bij Almere City staat, naast eerste keeper Joshua Smits, ook nog altijd Youri Loen. De geboren Nijmegenaar staat dit seizoen al op vier goals, nu al meer dan vorig seizoen. Dat is bovendien twee goals meer dan Jellert van Landschoot, de meest scorende middenvelder bij NEC (2).

De Belgische middenvelder lijkt overigens vrijdag niet in de basis te mogen beginnen van het trainerstrio onder leiding van François Gesthuizen. Tom Overtoom lijkt weer eens deel uit te maken van het basiselftal, na een prima invalbeurt tegen Excelsior. Verder is het de vraag of NEC met dezelfde drie voorin begint. Met name Okita zit in een slechte fase. Voor de thuisblijvers is het duel te volgen op het schakelprogramma van FOX Sports, via ons liveblog en via de radio met RN7. 

Foto: Rob Koppers