Zondag staat de laatste competitiewedstrijd op het programma voor de winterstop. Tegenstander dan is MVV uit Maastricht. De wedstrijd tegen de Limburgers begint om 14.30 uur en scheidsrechter van dienst is Eric Braamhaar.

KNVB-beker

Hoewel NEC verloor op bezoek bij AZ in de achtste finales van de KNVB-beker, verlaat men het toernooi met een opgeheven hoofd. In Alkmaar was NEC bijna de gehele wedstrijd gelijkwaardig aan de nummer vier van de Eredivisie. Helaas werd dat in de score niet tot uiting gebracht. AZ won nipt met 2-1 dankzij twee goals van Tankovic. Namens NEC scoorde Limbombe de 2-1. AZ lootte vervolgens FC Twente in de kwartfinale van de KNVB-beker.

MVV

MVV verkeert in een neerwaartse spiraal. De Maastrichtenaren staan op een teleurstellende negentiende plaats met 14 punten uit 18 duels. Men laat alleen RKC Waalwijk nog onder zich. Van de voorgaande zes wedstrijden wist men er maar één te winnen. Dat was nota bene bij rode lantaarndrager RKC Waalwijk. Het werd in Brabant 0-1. Vorig weekend werd er daarentegen knap met 2-2 gelijkgespeeld tegen Jong Ajax. De mannen van trainer Ron Elsen kunnen en moeten veel beter dan wat ze nu laten zien. Hoewel NEC fier aan kop gaat en MVV in de onderste regionen verkeerd, moet men aan NEC’s zijde oppassen voor onderschatting.

NEC

De ambities bij NEC zijn duidelijk. Promoveren en het liefst direct door kampioen te worden. Vooralsnog slagen de mannen van trainer Ruud Brood daarin. Met 47 punten uit 18 duels staan de Nijmegenaren fier aan kop en laten ze concurrent Roda JC achter zich met een verschil van zeven punten inclusief doelsaldo. Voor de uitschakeling in de beker versloeg NEC Roda JC met 0-1. De matchtwinner was Anthony Limbombe. Zondag hoort NEC gezien de ranglijst en kwaliteiten van spelers te winnen, maar in voetbal is niets zeker.

Wedstrijdselectie NEC            

Voor het treffen met MVV kan Ruud Brood weer beschikken over Tobias Haitz. De Duitse centrale verdediger is voldoende hersteld en kan, indien Brood daarvoor kiest, in de basiself starten. Dit zou ten koste gaan van Leiwakabessy. Verder zijn Paco van Moorsel, Marcel Appiah en Kristian Émilsson nog altijd uit de roulatie.       

Vermoedelijke opstelling NEC: Smits; Gravenbeek, van Eijden, Haitz/ Conboy, Leiwakabessy/Conboy; Daemen, Breinburg, Santos; Jahanbakhsh, Ars, Limbombe