Vrijdagavond is De Goffert het decor van het treffen tussen NEC en MVV. De formatie uit Maastricht staat twee plaatsen onder NEC op de ranglijst en ook het verschil in punten bedraagt twee. Thuis werd er nog nooit verloren van de Limburgers.
Terugblik
Ondanks het goede spel van afgelopen vrijdag tegen FC Den Bosch, stond er geen beloning tegenover voor de Nijmegenaren. NEC kwam in de eerste helft op voorsprong via Jonathan Okita die de bal keurig rechtsonder in de hoek plaatste. Twintig minuten later maakte Sven Blummel voor Den Bosch de gelijkmaker. Vlak voor het rustsignaal werd Joey van den Berg met rood van het veld gestuurd. De wedstrijd leek volledig te gaan kantelen, maar niets bleek minder waar.

In de tweede helft zette NEC het betere spel door en Brahim Darri bekroonde zijn uitstekende wedstrijd door de 1-2 op het scorebord te zetten. Uiteindelijk trokken de Nijmegenaren toch aan het kortste einde. Danny Verbeek profiteerde van miscommunicatie in de Nijmeegse defensie en trok de stand gelijk. Jort van der Sande schoot kort voor tijd de winnende treffer in de winkelhaak. Geen punten, maar wel complimenten voor NEC.

Schorsingen
Eerder deze week accepteerde NEC het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal wat betreft Van den Berg. Dat voorstel houdt in dat Van den Berg voor twee wedstrijden geschorst is en dus pas weer inzetbaar is na de winterstop. NEC vecht de rode kaart van Jack De Gier wel aan. De Gier kreeg deze na aanmerkingen op scheidsrechter Kooij. Het beroep in die zaak dient waarschijnlijk morgen in Zeist. 
De tegenstander
MVV thuis is kijkend naar vorige edities een welkome tegenstander kijkend naar de situatie waarin NEC verkeerd. In de zes voorgaande edities werd er niet één keer verloren. NEC trok vijf keer aan het langste eind en één keer werden de punten verdeeld. De laatste wedstrijd in De Goffert werd met 4-1 gewonnen. Doelpuntenmakers waren toen Wojciech Golla, Mohamed Rayhi, Ferdi Kadioglu en Arnaut Danjuma Groeneveld.

Foto: Rob Koppers