NEC speelt aanstaande vrijdag thuis tegen MVV en alleen de winst telt. Puntenverlies kan niet langer worden afgedaan als geen geluk of domme pech.

De laatste overwinning in de Jupiler League dateert van 1 september toen FC Eindhoven met veel pijn en moeite met 2-1 werd verslagen.  Na die wedstrijd is het niet veel beter gegaan met  NEC. Bij Jong PSV werd maandag zelfs een 1-3 voorsprong uit handen gegeven. NEC speelde die wedstrijd wel, net als in de beker tegen FC Emmen, prima voetbal met enkele 100% kansen tot gevolg. Een blunder van doelman Joshua Smits leidde het puntenverlies in.

Onduidelijk
En daarmee wordt de roep om de terugkeer in de basis van Joris Delle groter. De Franse keeper die bezig was met een transfer, verhuisde naar de bank. Delle heeft vorig seizoen een stabiel jaar gehad en dus beginnen de supporters te morren. Zien we vrijdag toch weer andere namen? Er wordt veel gewisseld. Veel spelers zijn van eenzelfde niveau, waardoor de keuze reuze is voor trainer Adrie Bogers.

Kadioglu
Dat NEC maandag iets beter voor de dag kwam, is mede te danken aan Ferdi Kadioglu, die tegen Jong PSV de voorkeur kreeg op 10. De jonge aanvallende middenvelder laat zien waarom hij het grootste talent van NEC wordt genoemd. Hij is altijd aanspeelbaar en zorgt voor het verdelen van het spel. Dankzij Gregor Breinburg die zich steeds vaker bemoeit met de opbouw, komen er ook veel meer ballen bij Kadioglu terecht. Als straks de inspeelpasses van Wojciech Golla ook weer regelmatig bij een medespeler terechtkomen, dan komt er meer en meer voetbal in het team van NEC.

Hier moet dan wel iedereen aan mee doen. Nu zien we nog te vaak een speler voor de lange bal kiezen van achteruit. Station 1 is Breinburg, dan Kadioglu of Sven Braken of strak openen naar de zijkanten. NEC moet kampioen worden, maar dat kan alleen als iedereen achter hetzelfde idee staat. Als Bogers het lukt om het voetbal van maandag in het team te houden, belooft dat nog wat voor het seizoen. Lukt dat niet op korte termijn, dan komt de positie van de trainer wel heel erg onder druk te staan.

MVV
Tegenstander MVV is op een derde plaats op de ranglijst terug te vinden en dat is knap. Zeker omdat de Maastrichtenaren nog ongeslagen zijn en al clubs van niveau gehad hebben zoals Go Ahead Eagles, De Graafschap, Cambuur en Jong PSV.  Het verschil met NEC is slechts drie punten. Bij winst kan NEC dus goede zaken doen. Vrijdag aanstaande zullen we zien of de donderspeech van Bogers na de wedstrijd tegen Jong PSV positief heeft uitgepakt, of dat het laatste beetje vertrouwen dat er weer was, is weggeëbd.

Vrijdag 29 september 20:00: NEC-MVV Maastricht.