NEC hoopt na de eerste zege van 2020 tegen FC Den Bosch (1-0) de lijn door te trekken. De Nijmeegse club won de eerste twee wedstrijden in de derde periode en gaat vrijdag op bezoek bij MVV Maastricht, dat een zeer matig seizoen doormaakt en zondag nog een zekere zege verspeelde in de derby tegen Roda JC Kerkrade.

De formatie van trainer Fuat Usta leek in Kerkrade een knap resultaat te boeken in een tumultueuze wedstrijd die twee keer stil lag vanwege vuurwerk van de Roda-supporters. In de tweede helft sloeg MVV toe via Joeri Schroijen. Toen Koen Kostons met een prachtgoal voor 0-2 zorgde, leek het duel beslist. In een knotsgeke slotfase knokte Roda zich met behulp van de blunderende doelman Nigel Bertrams in twee minuten terug tot 2-2. Het tekent het seizoen van MVV: soms goed, maar meestal zwak en zeer wisselvallig.

Wisselvalligheid is de Eerste Divisie eigen, want ook NEC kende tot nu toe goede en minder goede fases en zelfs koploper SC Cambuur is niet onaantastbaar. De Leeuwardenaren verloren in de afgelopen speelronde van FC Volendam. NEC won wel, met 1-0 van Den Bosch. Jonathan Okita zorgde na een weinig verheffende eerste helft uit het niets voor de enige goal van de wedstrijd. De Nijmegenaren kwamen in de tweede helft wat beter voor de dag en Den Bosch liet aanvallend juist weinig meer zien.