NEC kan zich na de bekeruitschakeling van afgelopen donderdag tegen Fortuna Sittard volledig richten op herstel in de Eerste Divisie. Om niet nóg verder achterop te raken, moet er zondag (14:30) gewonnen worden van Jong AZ.

Slechter dan de thuiswedstrijd tegen TOP Oss kon eigenlijk niet en dat bleek tegen Fortuna. De ploeg van trainer Jack de Gier speelde zeker niet op zijn best, maar liet in ieder geval meer strijd zien en zorgde voor meer dreiging. NEC kwam zelfs twee keer op voorsprong, maar gaf het in de tweede helft weg tegen de effectieve Limburgers.

We kennen Jong AZ natuurlijk nog van de doelpuntrijke uitwedstrijd van vorig seizoen, toen NEC onder leiding van Adrie Bogers met liefst 2-7 won. De thuiswedstrijd onder Pepijn Lijnders was een stuk minder sprankelend. De Nijmegenaren worstelden zich door goals van Anass Achahbar en Arnaut Groeneveld langs de Alkmaarse beloften (2-0).

Selectie
Tegen Fortuna had NEC flink wat last van blessures. Rens van Eijden, Mart Dijkstra en Ole Romeny ontbraken vanwege blessures. Mathias Bossaerts viel wel in en lijkt zondag weer inzetbaar. De vraag is of De Gier ook voor hem kiest. Voorin lijkt Romeny ook weer inzetbaar.

Foto: Rob Koppers