Na de domper in de beker tegen Excelsior moet NEC zowel fysiek als mentaal zo snel mogelijk de knop weer om zetten. Komende vrijdag wacht namelijk SC Cambuur, de ploeg die tot dusver de meeste indruk maakte in de Keuken Kampioen Divisie en en samen met de Graafschap de ranglijst aanvoert (26 punten).

Een uitschakeling in de beker is altijd zuur, maar als dat gebeurd in een wedstrijd waarin het er lange tijd naar uitzag dat je de volgende ronde zou halen en je ook nog eens 120 minuten hebt moeten voetballen, komt dat nog wat harder aan. Dat Cambuur een makkelijke avond beleefde bij VV Goes (0-5), helpt dan ook niet helemaal mee. Trainer Gesthuizen maakte zich geen zorgen. "De jongens zijn hartstikke fit. We nemen even de tijd om te herstellen en zullen er vrijdag staan." Wat NEC goed zal doen, is dat het met heel wat reservespelers (Overtoom, Sanniez, Sturing, Velikonja, Musaba) de bovenliggende partij was op Woudenstein.

SC Cambuur
De lijn die de afgelopen weken is ingezet, mag dus ook niet verstoord worden door de uitschakeling. De wedstrijd tegen Cambuur is opnieuw een mooie testcase voor de jonge groep van het trainerstrio. De Friezen, die al negen wedstrijden ongeslagen zijn, hebben dit seizoen in eigen huis een maximale score en winnen geregeld ook overtuigend. Go Ahead Eagles werd met 5-0 opzij gezet, Helmond Sport kreeg flink aan de broek (5-1) en ook tegen Excelsior (4-0) en TOP Oss (5-1) kenden de geelblauwen geen genade. De enige thuiswedstrijd die ook voor de neutrale toeschouwer leuk was, was het treffen met FC Den Bosch. Daarin werd het ‘slechts’ 3-2. Man om vrijdag in de gaten te houden is Robert Mühren. De spits staat met tien doelpunten tweede op de topscorerslijst.

Foto: Rob Koppers