Na twee afgelastingen in vier dagen staat er voor NEC aanstaande vrijdag eindelijk weer een wedstrijd op het programma. Helmond Sport komt op bezoek in het Goffertstadion.

Waar heel Nijmegen en Oss vrijdag uitkeken naar de clash tussen de twee voetbalclubs uit hun stad ging het hele feest uiteindelijk niet door. Vanwege hevige sneeuwval werd het duel twintig minuten voor aanvang afgelast. De inhaalwedstrijd van afgelopen maandag werd een stuk vroeger geannuleerd: de KNVB besloot ’s ochtends al om het duel niet te laten doorgaan. Restte NEC niets anders dan een vrij weekend zonder wedstrijd. Pas in januari 2018 wordt het duel ingehaald.

Tegenstander Helmond Sport speelde vrijdag aanvankelijk wel, maar de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven werd al na 25 minuten gestaakt. Beide ploegen misten in die tijd een strafschop: Branco van den Boomen namens Eindhoven en Charlton Vicento namens Helmond. Het duel wordt aanstaande maandag uitgespeeld. Met drie nederlagen op rij zijn de Brabanders niet sterk bezig. De negentiende plaats op de ranglijst weerspiegelt dat ook.

Lopen er nog bekenden rond bij Helmond? Roy Hendriksen is de hoofdtrainer. In het kampioensseizoen 2014/15 was hij assistent van Ruud Brood. In de selectie zijn naast Vicento Robert Braber en ex-NEC’er Nassim Amaarouk. Spits Joey Godee besloot eind november om Helmond per direct te verlaten om een contract in Indonesië te verdienen. Hem zien we vrijdag dus niet in het Goffertstadion.

Hendriksen laat zijn ploeg in een 4-3-3-formatie spelen met de punt op het middenveld naar voren. Eerste doelman Stijn van Gassel staat onder de lat en spelers als Grad Damen, captain Stephen Warmolts, Jason Bourdouxhe, Giovanni Hiwat en Arne Naudts starten regelmatig in de basis van de Brabantse club.

En dan nu nog het weer…
Gezien de voorspellingen kan de wedstrijd vrijdag gewoon doorgaan. Met temperaturen tussen de één en vier graden en een neerslagkans van twintig procent ziet het er goed uit voor Nijmegen. Geen sneeuw dus. Vooralsnog…

Foto: Rob Koppers