Vanavond om 19.00 uur trapt NEC in het eigen Goffertstadion af tegen Primera Division club Levante UD. De wedstrijd tegen de tweede club uit Valencia staat in het teken van NEC Doelbewust. Een klein percentage van de kaartverkoop gaat naar het goede doel voor de stad Nijmegen. De wedstrijd is de laatste testcase voor de mannen van trainer Ernest Faber in aanloop naar het eerste competitieduel met Excelsior op 9 augustus.

Voorbereiding
Op 29 juni stond de eerste training van het seizoen 2015/2016 op het programma. Nu ongeveer een maand speelt men de laatste wedstrijd in de oefencampagne. Tegenstander is niemand minder dan Levante UD uit Spanje. Tot op heden heeft NEC al haar oefenwedstrijden winnend weten af te sluiten. Het waren dan niet echt clubs om je vingers bij af te likken, maar het positiespel en de drive om te winnen was iedere wedstrijd zichtbaar. Zo werden wedstrijden tegen DIO ’30, SC NEC, Terschuurse Boys, Sparta Nijkerk, Achilles ’29 en Ross County (SCH) allen winnend afgesloten en werd er geen enkele tegengoal geïncasseerd.

Levante UD
Wie zijn nou eigenlijk de mannen uit de sinaasappelstad? Wie is Levante UD? Hoe beladen is de derby tegen stadsgenoot Valencia CF? Even een korte kijk in de tweede club uit Valencia.

Levante UD speelt sinds 2010 onafgebroken in de Primera Division. De club werd in 1909 opgericht. De bijnaam van Levanted UD en de supporters is Las Granotas, wat De Kikkers betekent. De club speelt haar thuiswedstrijden in het Ciutat de València, waar ruim 25.000 supporters kunnen plaatsnemen. De naam Levante komt van de gelijknamige oostenwind Levanter vanaf de Middellandse Zee. Speelden er ook Nederlanders? Ja zeker. Johan Cruijff speelde in het seizoen 1980/1981 voor Las Granotas. Ook Faas Wilkes en Riga Mustapha speelden er.