NEC speelt vrijdagavond tegen SC Cambuur. Voorafgaand aan het seizoen leek het een duel met een andere titelkandidaat, maar NEC kan de Friezen al op zeventien punten zetten.

Tandem
NEC draait goed de laatste weken. Het spel is zienderogen verbeterd sinds het begin van de competitie. Met name de tandem Groeneveld/Braken draait op volle toeren. Groeneveld staat in de beker en Jupiler League momenteel op een totaal van zes goals. Braken heeft in beide competities inmiddels acht keer het net gevonden. Bij vijf van die doelpunten was Groeneveld de aangever. Ook Mohamed Rayhi is in vorm. Waar hij vorig jaar nog vaak als linkerspits werd geposteerd, laat hij nu zien dat hij aan de rechterkant uitstekend uit de voeten kan. Dankzij goals van Rayhi werden de wedstrijden tegen MVV en Fortuna Sittard in Nijmeegs voordeel omgedraaid.

Niet alleen voorin draait het goed bij NEC. Achterin zit het waterdicht bij de Nijmegenaren. Nadat Wojciech Golla geblesseerd raakte, stond Robin Buwalda klaar om de Pool te vervangen. Hij deed dit uitstekend, tot de verdediger ook geblesseerd raakte en tot de winterstop is uitgeschakeld. Op dat moment staat Frank Sturing klaar om te starten. Mede dankzij de assist van Sturing, werd Jong FC Utrecht vrijdag aan de kant gezet. NEC beschikt over een uitstekende selectie. Raakt een speler geblesseerd, dan staat er direct een uitstekende vervanger klaar. Dit resulteerde al in de play-offplek, maar NEC en de supporters willen meer.