Nadat men vrijdag een eclatante zege boekte in Sittard spelen de Nijmegenaren morgen alweer de volgende competitiewedstrijd. Tegenstander dan is Jong PSV. De wedstrijd tegen de jongere generatie van Philips Sport Vereniging zal om 20.00 uur aanvangen en wordt geleid door arbiter Van den Heuvel.
Fortuna Sittard
Een goede wedstrijd was het niet in Sittard, maar de drie punten keerden mee terug naar Nijmegen. Dankzij doelpunten van goudhaantje Cristian Santos, de pijlsnelle Alireza Jahanbakhsh en technicus Anthony Limbombe werd een ruime overwinning geboekt. Bij de thee stonden de mannen van Ruud Brood nipt met 0-1 voor, maar in het tweede bedrijf liep men vervolgens weg wat uiteindelijk de negentiende overwinning van het seizoen betekende.
Jong PSV
De mannen van trainer Kalezic kennen tot dusver een wisselvallig seizoen. Voor de jonge elftallen in de Jupiler League is het week in week uit twijfelachtig met welke elf men het veld betreedt. Hiermee doel ik op de afvallers bij de A-selectie van teams als FC Twente, PSV en Ajax. De Eindhovenaren staan op de dertiende plek met 24 punten uit 23 duels. Ze doen het van de drie elftallen niet het slechtst. Jong FC Twente is drie plekker lager terug te vinden. De laatste competitiewedstrijd die de beloften van PSV afwerkten was tegen FC Emmen. Op De Hertgang werd kansloos met 0-2 verloren van de ploeg van Joop Gall.
Eerdere confrontatie
De heenwedstrijd in het Philips Stadion werd een dure voor NEC. De Nijmeegse equipe verloor door een doelpunt in blessuretijd met 1-0. Hoewel NEC enkele kansjes had op de voorsprong, was het toch Jong PSV dat met de overwinning aan de haal ging. Het betekende de eerste nederlaag van NEC van het seizoen, nadat ervoor drie keer werd gewonnen.
Hendrix
Vandaag 8 februari (red.) werd bekend dat de KNVB aan PSV-speler Jorrit Hendrix dispensatie heeft verleend om mee te doen met Jong PSV tegen NEC maandagavond. NEC is het daarmee oneens en heeft laten weten een statement te maken jegens de KNVB én PSV. Hendrix speelde voor de winterbreak meer dan vijftien wedstrijden voor PSV 1 en mag volgens de wetgeving van de KNVB niet meer in aanmerking komen voor de beloften van PSV.  
Wedstrijdselectie
Hoewel het drie dagen geleden is dat NEC voor het laatst een wedstrijd speelde, lijkt de formatie en opstelling hetzelfde te zijn als tegen Fortuna Sittard. Dat houdt in dat Jahanbakhsh en Limbombe de flanken bezetten en Foor de plaats van de geblesseerde Breinburg invult. In de defensie zijn er verder geen wijzigingen.
Vermoedelijke opstelling NEC: Smits; Gravenbeek, Van Eijden, Conboy, Leiwakabessy; Daemen, Foor, Santos; Jahanbakhsh, Ars, Limbombe