Iedere speelronde zorgt voor verrassingen in de Jupiler League. Zo bleek maandagavond wel weer. NEC knokte zich ternauwernood naar een 1-1 gelijkspel op bezoek bij de talenten van Ajax, terwijl de tweede nederlaag van het seizoen aanstaande leek. Vrijdag komt men wederom een “Jong” elftal tegen. Ditmaal komt Jong FC Twente op bezoek in De Goffert. De wedstrijd tegen de Enschedeërs zal om 20.00 aanvangen en wordt geleid door de heer Otto en assistenten Inia en Zijlstra.
Terugblik
Hoewel NEC pas in blessuretijd langzij kwam op De Toekomst tegen de talenten van Ajax, had men het eerder kunnen en misschien wel móeten beslissen. Maar nonchalante pogingen van Limbombe, Jahanbakhsh en Ars werden allen gekeerd door de uitstekend keepende doelman van Jong Ajax. Zelfs een kans voor open goal wist NEC-topscorer Sjoerd Ars niet te verzilveren. En men weet hoe de voetbalwet werkt. Maak jij de kansen niet af, dan doet de tegenstander dat wél. Zo kwam Jong Ajax via Bazoer in de 72e minuut ook op een 1-0 voorsprong. Lang leek NEC af te stevenen op de tweede nederlaag van het seizoen, maar aanvoerder Rens van Eijden kopte NEC in de allerlaatste minuut van de blessuretijd langszij; 1-1. Door het behaalde punt gaat NEC alleen aan kop in de Jupiler League met één punt voorsprong op Roda JC. (35 om 34)
Vorm NEC
Als je het puntenaantal afzet tegenover de gespeelde wedstrijden dan doet NEC het bovengemiddeld goed met 35 punten uit 14 gespeelde duels. Slechtst éénmaal verloren en twee keer gelijkgespeeld. Maar er komt meer kijken in de Jupiler League dan goed positiespel en domineren. Mentaliteit en vechtlust zijn aspecten die naast het voetballend vermogen moeten worden getoond in duels met respectievelijk Jong Ajax en pak ‘m beet Fortuna Sittard. Wil men in Nijmegen überhaupt mee blijven doen voor rechtstreekse promotie, dus het kampioenschap, dan zal er uit een ander vaatje moeten worden getapt. Beginnende aanstaande vrijdag.
Jong FC Twente
De talenten van Football Club Twente spelen tot nog toe een middelmatig seizoen. De mannen van trainer Jan Zoutman bivakkeren op de 14de plaats met 17 punten uit 14 duels. Het is van alle “Jong-elftallen” de minst presterende. Jong PSV bevat hetzelfde aantal punten, maar heeft een iets beter doelsaldo. Jong Ajax leidt met twee punten meer dan boven genoemden. De laatste wedstrijd die Jong FC Twente speelde was tegen FC Eindhoven. In het Jan Louwers stadion werden verrassend drie punten gestolen. In de 86ste minuut scoorde Tanda uit een counter de enige treffer van de wedstrijd. De twee duels ervoor eindigden beide in een gelijkspel. In de eigen Grolsch Veste nam Achilles ’29 een punt mee naar Groesbeek (2-2) en een week daarvoor werd knap gelijkgespeeld in het vissersdorp bij FC Volendam. (3-3)
Wedstrijdselecties
Of NEC-trainer Ruud Brood met dezelfde formatie aantreedt tegen Jong FC Twente als tegen Jong Ajax is nog onduidelijk. Wel staat vast dat de oefenmeester nog altijd niet kan beschikken over Kristian Émilsson, Paco van Moorsel, Marcel Appiah en Tobiaz Haitz. Alle vier zijn ze niet fit genoeg om bij de selectie te zitten. Wie de ’10-positie’ zal gaan bekleden moet blijken uit de laatste training voor vrijdag. Navarone Foor, Christian Santos of Muhammed Mert vechten onderling de strijd daarvoor uit. Of Limbombe na zijn matige optreden tegen Jong Ajax vanaf het beginsignaal start is nog ongewis. Collega-trainer Jan Zoutman van Jong FC Twente kan over een fitte selectie beschikken voor het treffen met NEC.
Vermoedelijke opstelling NEC: Smits; Gravenbeek, van Eijden, Conboy, Leiwakabessy; Daemen, Breinburg, Foor/Santos/Mert; Limbombe/Santos, Ars, Jahanbakhsh