Morgenavond neemt NEC het in eigen huis op tegen de beloften van Ajax. Het duel tegen de Amsterdammers is tevens het laatste thuisduel van dit seizoen in de Jupiler League en wat ons betreft nooit meer. Het vrijdagavondduel zal om 20.00 uur aanvangen en wordt geleid door Siemen Mulder.
FC Den Bosch
De laatste wedstrijd die NEC speelde was op bezoek bij FC Den Bosch. In stadion De Vliert wonnen de Nijmegenaren met 1-3. Het duel kwam wat moeizaam opgang. Mede door het aanvangstijdstip van 18.00 uur leken de meeste spelers nog met hun gedachten aan de eettafel te zitten. Totdat Sjoerd Ars ontsnapte aan buitenspelval en Cristian Santos voor een open goal bediende. De Venezulaan scoorde zijn 22ste treffer van het seizoen. Dit was tevens ook de ruststand in Noord-Brabant. Na de onderbreking kwam NEC beter uit de startblokken. Dit resulteerde als snel in de 0-2. Topscorer en spits Sjoerd Ars maakte met zijn hoofd zijn 27ste van het seizoen. FC Den Bosch stelde daar maar weinig tegenover. Totdat zij twintig minuten voor het einde een vrije trap kregen en deze feilloos achter doelman Vanhamel schoten. Navarone Foor zorgde voor het slotakkoord door in blessuretijd de 1-3 te maken. NEC verbrak het puntenrecord van 96 punten dat op naam stond van RKC. NEC heeft nu 98 punten en met nog twee duels te spelen kan het zelfs eindigen op 104.
Jong Ajax
De beloften uit Amsterdam begonnen het seizoen voortvarend en stonden zelfs even in het linkerrijtje van de Jupiler League. Maar na de winterstop zijn de rollen omgekeerd voor de Amsterdammers. Jong Ajax is terug te vinden in de grote middenmoot van de Jupiler League op de elfde plaats. De laatste keer dat Jong Ajax winnend van het veld stapte is alweer 8 wedstrijden geleden. De voorgaande 7 wedstrijden werden allemaal verloren. Fortuna Sittard was de laatste tegenstander waarin de mannen van trainer Andires Ulderink het kunststukje konden uitvoeren. Op De Toekomst werd het 3-0.
Jong Ajax – NEC
Eerder dit seizoen stonden beide ploegen in Amsterdam eerder tegenover elkaar. Op sportpark De Toekomst ontsnapte NEC aan duur puntverlies. Rens van Eijden scoorde in blessuretijd de gelijkmaker, nadat Jong Ajax geheel terecht op voorsprong was gekomen en met de zege aan de haal leek te gaan. Voordat Van Eijden de 1-1 binnenwerkte hadden de talenten van Ajax een levensgrote kans op de 2-0. Egoïstisch gedrag van Zivkovic zorgde ervoor dat NEC nog levende bleef. In de tegenaanval was het Gravenbeek dat goed door ging en de bal op het hoofd van de inlopende Van Eijden legde: 1-1.
Wedstrijdselectie
Kampioenstrainer Ruud Brood beschikt tegen over Jong Ajax over een bijna fitte selectie. Zoals bekend komen superster Alireza Jahanbakhsh en doelman Joshua Smits niet meer in actie voor de Nijmegenaren dit seizoen. Kevin Conboy keert terug in de basis bij NEC nadat hij tegen FC Den Bosch een schorsing uitzat wegens zijn vijfde gele prent. Verder lijkt de formatie en opstelling hetzelfde als tegen de Brabanders. Dit betekent dat Foor wederom een basisplek weet op te eisen.
Vermoedelijke opstelling NEC:
Vanhamel ; Gravenbeek, Van Eijden, Conboy, Leiwakabessy; Daemen, Breinburg, Foor; Santos, Ars, Limbombe