De ongeslagen reeks van NEC is ten einde na de teleurstellende nederlaag tegen Sparta van afgelopen zondag (1-0). De Nijmegenaren gaan vrijdag in eigen huis op jacht naar eerherstel. Jong Ajax komt dan op bezoek. Het duel begint (gewoon weer) om 20:00 uur.

Door de nederlaag tegen Sparta is NEC gezakt op de ranglijst. De formatie van trainer Jack de Gier staat nu op de dertiende plaats, al heeft nummer zes RKC Waalwijk maar drie punten meer. Komende dinsdag kan alles dus weer anders zijn als er liefst twee speelrondes zijn afgewerkt in de Eerste Divisie. Maar niet alleen op de ranglijst is het verlies merkbaar. De wedstrijd tegen Sparta was de eerste in de vierde periode, waar NEC nu dus op nul punten staat. Het winnen van een periodetitel levert een play-offticket op.

Het gemis van Ferdy Druijf was zondag duidelijk te zien bij NEC, zoals De Gier na afloop ook aangaf. Zonder de belangrijke spits waren de Nijmegenaren in aanvallend opzicht veel zwakker dan in de goede wedstrijden tegen FC Den Bosch en Roda JC. Druijf is er vrijdag tegen Jong Ajax weer bij. Hij bracht de interlandperiode door bij Oranje onder 20, waar hij één helft speelde. Maandag ontbrak hij in en tegen Tsjechië vanwege lichte klachten.

Jong Ajax
Sparta zeurde nogal over het missen van internationals tegen NEC, maar dat was slecht gepiep als je kijkt naar hoe veel spelers Jong Ajax afgelopen maandag niet in de selectie had tegen Jong FC Utrecht. Bijna een compleet elftal ontbrak tegen Jong FC Utrecht. Veel spelers van Ajax waren mee met jeugdelftallen van Oranje, waardoor veel spelers en reserves van Ajax onder 19 meespeelden. Het eindigde in 3-3. Vrijdag zullen de internationals er weer bij zijn. Over de opstelling is zoals vaker bij Jong-teams heel weinig te zeggen.