NEC aast zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo op eersherstel, nadat het vorige week een 4-0 nederlaag leed bij AZ. Het elftal van Alex Pastoor staat na drie competitieduels op vier punten en kan de Almelose opponent komend weekeinde bij winst passeren op de ranglijst.
De eerste twee matchen werd er niet verloren door NEC, maar zondagmiddag kwam er een einde aan de ongeslagen status van de ploeg in de kersverse jaargang. Op bezoek bij AZ konden de Gelderlanders 45 minuten lang gelijke tred houden met de thuisploeg, maar gingen zij in het tweede bedrijf alsnog met de billen bloot. Een blunder van doelman Jasper Cillessen en een discutabele rode kaart van verdediger Pavel Cmovs zouden uiteindelijk een ruime verliespartij inleiden.
Heracles begon het voetbaljaar uit bij RKC Waalwijk met een puntendeling (2-2) en verzamelde nadien op het eigen kunstgrasveld vier punten door een zege op NAC Breda (2-1) en een gelijkspel tegen Feyenoord (1-1). De club uit Overijssel moet het doen met één van de laagste begrotingen in de Nederlandse competitie (circa tien miljoen euro), maar presteert de laatste twee seizoenen boven verwachting. Nadat Gertjan Verbeek, die op dit moment de scepter zwaait bij AZ, Heracles twee jaar geleden naar een zesde plaats leidde, continueerde huidig hoofdcoach Bosz het succes de daaropvolgende jaargang met een achtste stek.
De laatste keer dat NEC en Heracles de degens met elkaar kruisten in De Goffert, moesten beide ploegen genoegen nemen met één punt. Op 28 januari 2011 kwamen de gastheren op voorsprong via de inmiddels naar Club Brugge vertrokken Björn Vleminckx, maar een benutte vrije schop van Mark-Jan Fledderus, die deze zomer ook van werkgever (Roda JC Kerkrade) veranderde, nivelleerde de score. Mark Otten, Bas Sibum, Niki Zimling, Thomas Chatelle en Björn Vleminckx stonden vorig seizoen nog aan de aftrap namens NEC, maar zijn nu allen vertrokken uit Nijmegen. Ter vergelijking: bij de basisspelers van Heracles toentertijd maakt alleen de eerder genoemde Fledderus geen deel meer uit van de selectie.
NEC – Heracles Almelo staat zaterdagavond onder leiding van arbiter Serdar Gözübüyük. De 25-jarige Haarlemmer wordt in Nijmegen geassisteerd door Dhr. Schaap en Dhr. Steegstra. Dhr. Abbink zal als vierde official fungeren. Gözübüyük staat bekend als het grootste scheidsrechterstalent van Nederland.