Na de zoveelste deceptie van NEC gisteravond in Zwolle, moet men de mouwen wederom weer opstropen voor ronduit dé belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Aanstaande zaterdag komt het Almelose Heracles op bezoek in De Goffert. De wedstrijd staat onder leiding van Kevin Blom en assistenten Langkamp en Steegstra en zal beginnen om 19.45 uur.
Waar NEC in de voorgaande bekerwedstrijden menig tegenstander over de knie legde met dominantie en verzorgd positiespel, vonden de Nijmegenaren gisteravond hun Waterloo in Zwolle. De equipe van trainer Anton Janssen kwam al vroeg op een 1-0 achterstand na een ietwat gelukkig schot van Jesper Drost. Niet veel later kreeg Alireza Jahanbakhsh de kans op de gelijkmaker, maar hij faalde in zijn afronding. De gelijkmaker kwam nog voor de rust op het scorebord. Uit een vrije trap van Ryan Koolwijk verlengde NEC-spits Michael Higdon de bal, nam Kevin Conboy vervolgens de bal in een keer uit de lucht en schoot hem verwoestend achter PEC-doelman Boer; 1-1.
Na de rust werd het veldspel van beide elftallen minder, kroop de angst in beide ploegen en leek de wedstrijd op een verdiende verlenging uit te draaien. Maar zoals wel vaker dit seizoen bezweek NEC niet onder druk en kregen ze dankzij een zondagsschot van verdediger Van der Werff en blunder van Dennis Gentenaar de deksel snoeihard op de neus; 2-1. Door deze nederlaag bereikte NEC niet de finale waar heel Nijmegen sinds 2000 weer op hoopde. De Zwollenaren gaan voor de 3de keer in de clubhistorie een bekerfinale spelen en vanavond wordt bekend wie de tegenstander zal zijn op 20 april in De Kuip.
Heracles Almelo, dat met een bescheiden begroting, aanhang en stadion prima presteert, is net zoals vele Eredivisie-clubs nog niet verzekerd van lijfsbehoud. De mannen van trainer Jan De Jonge staan op de 12e plaats met 33 punten uit 28 duels. De Almeloërs kwamen afgelopen speelronde niet in actie vanwege de nuclieare top in Den Haag. De laatste wedstrijd van Heracles werd in het eigen Polman stadion gewonnen van concurrent RKC Waalwijk.
De wedstrijd NEC – Heracles Almelo stond 9 keer eerder op het programma in Nijmegen. NEC zegevierde 6 keer, 2 keer eindigde het duel gelijk en Heracles won maar één van de voorgaande ontmoetingen. Vorig seizoen won NEC met 3-2 van Heracles Almelo en eerder dit seizoen werd met 1-1 gelijkgespeeld waar NEC pas in de laatste 5 minuten de tegentreffer te verwerken kreeg.
NEC-trainer Anton Janssen, die zelf ook weer de knoppen om zal moeten zetten na de beker-deceptie in Zwolle, kan zaterdag niet over een geheel fitte en volledige selectie beschikken. NEC-aanvoerder Rens van Eijden is door zijn rode kaart tegen SC Heerenveen geschorst voor dit duel. Daarnaast is het nog maar de vraag of de uitgevallen Foor en Gravenberch fit genoeg zullen zijn. Of de herstelde Marcel Stutter bij de wedstrijdselectie zal zitten is nog een vraagteken. Anton Janssen kan ook tegen Heracles Almelo nog geen beroep doen op de gedisciplineerd geschorste Victór Pàlsson. Collega-trainer Jan De Jonge kan over een vrijwel fitte selectie beschikken. Dario Vujicevic zal ontbreken in de wedstrijdselectie wegens een blessure en is het nog de vraag of Jeroen Veldmate afreist naar Nijmegen.
Denk dat we er verstandig aan doen om een keer geen aanmoedingsslogan te plaatsen. We weten allemaal dat het met z’n allen moeten doen en er voor moeten zorgen dat we in de Eredivisie blijven. Punt.
Vermoedelijke opstelling NEC: Gentenaar, Vermijl, Disveld/Koolwijk, Nielsen, Leiwakabessy; Conboy, Stéfànik/Foor/Koolwijk, Rieks; Jahanbakhsh/Jantscher, Higdon, Hemlein