NEC neemt het zaterdag om 20:45 uur in De Goffert op tegen Heracles Almelo. Vorig weekeinde won NEC knap bij FC Groningen dankzij twee late treffers van Victor Pálsson en Geert Arend Roorda. Het betekende alweer de vierde uitoverwinning van het seizoen, waardoor NEC nu keurig op de zevende plaats staat. Op eigen grond werd er echter nog altijd niet gewonnen en NEC hoopt tegen Heracles Almelo, dat de negende positie bezet, eindelijk een einde te maken aan het thuissyndroom.
De afgelopen drie thuiswedstrijden kreeg NEC met Willem II, ADO Den Haag en Roda JC te maken met defensief opererende gasten en dat verklaart ook meteen waarom het dit seizoen in eigen huis zo stroef gaat. De consorten van Alex Pastoor hebben zonder een balvaste midvoor moeite het spel te maken. Met Heracles Almelo hoeven we niet opnieuw een verdedigende opponent te verwachten;  Peter Bosz laat zijn ploeg met een 3-4-3-formatie aanvallend en attractief voetbal spelen.
Het aanvallende systeem levert Heracles Almelo een hoop doelpunten op, maar maakt de Almeloërs verdedigend kwetsbaar. Dit is duidelijk te zien in de uitslagen van de afgelopen vijf wedstrijden. Heracles speelde gelijk tegen ADO Den Haag (3-3), won bij PEC Zwolle (0-3), remiseerde tegen Ajax (3-3), won van sc Heerenveen (6-3) en verloor bij PSV (4-0). De cijfers: 15 doelpunten en 13 tegentreffers.
Navarone Foor herstelt voorspoedig van zijn enkelblessure die hij opliep in het duel met Roda JC. Toch is het onzeker of hij al tegen Heracles Almelo in actie kan komen. Pavel Cmovs is er zeker niet bij. De verdediger brak in Groningen zijn arm en is voorlopig uit de roulatie. Ook Rémy Amieux viel tegen FC Groningen uit met een blessure, maar hij is gewoon inzetbaar. Verder ontbreken Evander Sno, Kevin Conboy, Youri Loen en Danny van den Meiracker. Bij Heracles Almelo zijn er een stuk minder zorgen. Kwame Quansah kreeg tegen PSV een rode kaart en is geschorst. Jeroen Veldmate ontbreekt vanwege een voetblessure.
Vorig seizoen was NEC met 2-1 te sterk voor Heracles Almelo. Al na acht minuten stond NEC op een ruime voorsprong, dankzij treffers van Lasse Schöne en Nick van der Velden. Melvin Plet maakte vlak voor rust de aansluitingstreffer. Heracles Almelo won twee keer in Nijmegen en dat gebeurde voor het laatst in 2009. Everton en Bas Dost maakten destijds de doelpunten. De wedstrijd wordt geleid door arbiter Jeroen Sanders.
Update vrijdag 13:00 uur: Volgens Omroep Gelderland begint Melvin Platje in de basis. Foor trainde vrijdag niet mee met de groep en zit mogelijk niet bij de wedstrijdselectie.
Vermoedelijke opstelling NEC: Babos; Will, Breuer, Van Eijden, Amieux; Pálsson, Rieks, Koolwijk; Platje, Ten Voorde, George