Nadat NEC twee uitduels heeft afgewerkt tegen respectievelijk FC Eindhoven en RKC Waalwijk, spelen de Nijmegenaren eindelijk het eerste thuisduel van 2015. Tegenstander in De Goffert is Helmond Sport. Het zondagse duel met de Brabanders zal om 14.30 uur aanvangen en wordt geleid door de heer Edwin De Graaff.
RKC – NEC
Na de deceptie in Eindhoven heeft NEC zich wonderbaarlijk knap hersteld met een reguliere 0-2 zege in Waalwijk. Hoe wel de goals van NEC ietwat gelukkig tot stand kwamen was de overwinning dik en dik verdiend. RKC mocht blij zijn dat het uiteindelijk ‘maar’ bij 0-2 bleef, want Ars had tal van mogelijkheden om de score uit te breiden, maar hij faalde in zijn afrondingen. De goals aan Nijmeegse zijde kwamen op naam van Cristian Santos en Sjoerd Ars. Eerstgenoemde heeft een ontzettend hoog rendement en is met zijn doelpunten en assists van onschatbare waarde voor het team van Ruud Brood.
Helmond Sport
De Helmonders spelen tot nu toe een vrij bescheiden rol in de Jupiler League. De formatie van trainer Jan van Dijk bivakkeert op de zeventiende plaats met slechts 18 punten uit de voorgaande 21 duels. Vorig weekend werd er knap met 2-2 gelijkgespeeld tegen het veel scorende FC Emmen. In Helmond werd het uiteindelijk 2-2 nadat de Emmenaren comfortabel leidden met 0-2.
Historie
Wie de historie van dit duel opengooit ziet dat beide teams slechts enkele malen tegenover elkaar stonden. De laatste keer dat Helmond Sport op bezoek kwam in De Goffert dateert uit het jaar 1993. Op 23 oktober van dat jaar won NEC voor slechts duizend toeschouwers (in de oude Goffert!) met 3-0. Eerder dit seizoen wonnen de Nijmegenaren overtuigend met 1-4. Uitblinker aan Nijmeegse zijde was Alireza Jahanbakhsh. De Iraniër zorgde er persoonlijk voor dat de 1-0 achterstand snel werd weggepoetst met twee wonderschone treffers. Bij Helmond Sport speelt één speler met een NEC-verleden. Charles Kazlauskas luidt zijn naam. De geboren Amerikaan speelde tussen 2001 en 2005 voor de club uit de Keizerstad.
Wedstrijdselectie
De selectie van NEC lijkt zowat helemaal fit te raken. Paco van Moorsel, Marcel Appiah en Cristian Santos kunnen alle drie weer de volle negentig minuten maken. Of ze daadwerkelijk ook vanaf de aftrap beginnen laat Brood nog ongewis. Wel staat vast dat international Alireza Jahanbakhsh terugkeert van zijn avontuur aan de Azië Cup en waarschijnlijk vanaf het beginsignaal de rechterflank zal bestrijken.
Vermoedelijke opstelling NEC: Smits, Gravenbeek, Van Eijden, Conboy, Leiwakabessy; Daemen, Breinburg, Santos/Van Moorsel; Limbombe/Santos, Ars, Jahanbakhsh