NEC wil zich vrijdag revancheren voor de zure nederlaag in Deventer. Op bezoek bij Go Ahead Eagles werd er met 2-1 verloren. Het driemanschap Meijer-Bogers-Gesthuizen wil graag bijblijven om de plekken die recht geven op het spelen van play-offs. De volgende horde hiervoor is NAC Breda, dat sinds enkele weken onder leiding staat van oud NEC-trainer Peter Hyballa.

Een keepersfout en een beslissing die niet iedereen bij NEC begreep, waren leidend voor het verlies van NEC afgelopen vrijdag. Hoewel NEC niet de betere was, was een 2-1 nederlaag zuur en onnodig. De tegengoal van Zian Flemming kwam te laat voor NEC, ondanks veel aandringen in de slotfase. "We waren in balbezit heel matig", sprak Gesthuizen bij FOX Sports, die vond dat zijn ploeg verdiend verloor. "In de eerste helft leverde dat nog niet zo veel kansen op voor Go Ahead. Na rust begonnen we wat ongelukkig omdat de keeper de bal losliet, maar we hebben aan de bal veel te weinig gebracht. We konden moeilijk onder hun druk uitspelen, terwijl we daar de hele week op hebben getraind. Daardoor kwamen we niet aan het voetballen. De goals van Go Ahead riepen we over onszelf af."

NAC Breda
De gasten van aankomend weekend willen weer zo snel mogelijk terug naar de Eredivisie, al lijkt het daar dit seizoen nog geen aanspraak op te maken. De geel-zwarten uit Breda, die deze week uitgebreid carnaval vieren in ut Kielegat, zijn terug te vinden op een voor NAC teleurstellende zesde plaats. Het enige hoogtepunt voor NAC was het behalen van de eerste periode, nota bene tegen NEC.