Terwijl de winterse transferperiode zijn climax bereikt, maken de mannen van Anton Janssen zich op voor de belangrijke clash met directe concurrent Go Ahead Eagles. De wedstrijd tegen de Deventenaren in De Goffert begint aanstaande zondag om 14.30 uur en zal worden geleid door Jochem Kamphuis en zijn assistenten Van Zuilen en Vandeurzen.

Hoewel NEC afgelopen weekend weer de rode lantaarndrager werd, maakt NEC op het sportieve vlak flinke stappen. Na voor de winterstop wedstrijden kansloos te verliezen van gelijkwaardige clubs, werd er vorige week knap een punt behaald in het Gelredome tegen Vitesse; 1-1. De week ervoor werden de broodnodige 3 punten gepakt tegen ADO Den Haag en tussen deze wedstrijden door werd er ook nog eens de halve finale van de nationale beker bereikt door FC Utrecht thuis met minimale cijfers te verslaan.

De wedstrijd tegen Vitesse was een van de beste uitwedstrijden van NEC tot nu toe. De Nijmegenaren lieten zich niet overbluffen door de goed presterende Arnhemmers en namen vaak het initiatief. Zo kwamen er dotten van kansen voor Rieks, Hemlein en Higdon. Maar vooral in het eerste bedrijf hadden de mannen hun vizier niet op scherp staan. Uit een corner, die ongelukkig tot stand kwam door het uitglijden van Kevin Conboy, scoorde Vitesse de openingstreffer. Nota bene de veelbesproken Dan Mori van afgelopen weken, verlengde de bal met z’n hoofd naar de lange hoek en liet Kalle Johnsson kansloos; 1-0.

De tweede helft was vrijwel volledig in handen van NEC. Vitesse kon de bal zelden meer kwijt en door goed verdedigend werk van Van Eijden en Haitz kwamen de rappe aanvallers van Vitesse er maar zelden doorheen. NEC creëerde kans op kans en het wachten was dus ook op de gelijkmaker. Deze kwam er naar goed doorzetten van Christoph Hemlein aan de rechterflank. De ijverige Duitser trekte een bal strak voor vanaf rechts, deze werd onbedoeld afgeremd door de inlopende Samuel Stéfànik, maar de onoplettende Van der Heijden vergat de bal weg te werken en liet de kans over aan Michael Higdon die hem zonder pardoes achter Velthuizen punterde; 1-1. Na de verdiende gelijkmaker voor NEC golfde het spel op en neer en kon aan beide kanten de winnende treffer vallen. Helaas bleven kansrijke mogelijkheden van Higdon en Van Eijden onbenut en leverde fantastisch verdedigend werk van Leiwakabessy een prima gelijkspel op bij de aartsrivaal.

Go Ahead Eagles presteert voorlopig nog uitstekend. De promovendus verzamelde tot nu toe 23 punten bij elkaar en staat op een veilige 12e plaats. Vorige speelronde verloren de mannen uit de koekstad met 0-1 van Ajax. De hoofdstedelingen namen via Lasse Schöne (ex-NEC) de volle buit mee naar Amsterdam. Go Ahead Eagles is mede door deze nederlaag niet fris uit de winsterstop gekomen. Ook de eerste wedstrijd na de winterstop werd verloren in Leeuwarden tegen het plaatselijke Cambuur; 2-0. De laatste overwinning van Go Ahead Eagles dateert van 22 december toen werd er thuis met 2-1 gewonnen van FC Utrecht.

De confrontatie NEC – Go Ahead Eagles stond 18 keer eerder op het programma. NEC won 6 keer en Go Ahead Eagles 5 keer. De laatste ontmoeting in de Eredivisie (seizoen 1995/1996) leverde een 0-2 overwinning op voor de Deventenaren.

Anton Janssen houdt vast aan dezelfde elf die vorige week een punt pakte in Arnhem en kan alleen nog niet beschikken over Victór Palsson en Marcel Stutter. Alireza Jahanbaskhsh en Seydina Diarra zitten naar alle waarschijnlijkheid bij de wedstrijdselectie. Nieuwkomer Lasse Nielsen, die rugnummer 4 kreeg toegewezen, zal ook vanaf de bank beginnen. Foeke Booy (trainer Go Ahead Eagles) kan nagenoeg over een fitte selectie beschikken. Alleen Kevin Spanjaard is geblesseerd aan z’n knie en Erik Falkenburg (ex-NEC) is geschorst.

Wederom een belangrijke 6-punten wedstrijd waarin met strijd, passie en vechtlust de 3 punten in de Goffert blijven. Met deze gedachten moet iedere speler het veld betreden. En met het publiek erachter moet een overwinning op Go Ahead Eagles erin zitten! Come on NEC!

Vermoedelijke opstelling NEC: Johnsson; Vermijl, van Eijden, Haitz, Conboy; Koolwijk, Stéfànik, Rieks; Jantscher, Higdon, Hemlein