Met nog veertien speelrondes te gaan in de Eredivisie ontvangt NEC zaterdagavond om 18.30 uur Go Ahead Eagles. De Deventer ploeg staat op de laatste plaats met dertien punten uit twintig gespeelde duels en wist dit seizoen buitenshuis nog geen wedstrijd te winnen. Na de 4-0 nederlaag tegen Feyenoord hoopt NEC tegen Go Ahead Eagles weer de volle buit te pakken.

‘Rode’ Eagles
Go Ahead Eagles is dit seizoen na een seizoen afwezigheid weer terug in de hoogste afdeling van het Nederlandse betaalde voetbal. Of de Deventer ploeg ook volgend seizoen is terug te vinden in de Eredivisie wordt met de week twijfelachtiger. Waar afgelopen weekend FC Utrecht op bezoek kwam in Deventer en met de volle buit vertrok (0-1), won concurrent Roda JC met liefst 4-0 van de andere concurrent Excelsior. Door de overwinning van de Kerkraders staat GAE op de achttiende plaats. Niet alleen de resultaten vallen vies tegen, ook het aantal rode kaarten is schrijnend te noemen. Dit seizoen kreeg Go Ahead Eagles al drie rode prenten toegewezen en bijzonder veel gele kaarten. Zondag ontbreekt linksback Rochid Achenteh in ieder geval bij de Deventer ploeg.

Comeback in de Adelaarshorst
NEC speelde begin dit seizoen de heenwedstrijd op bezoek bij Go Ahead Eagles. Op 14 augustus van het vorige jaar kwamen de Nijmegenaren nog op een 0-1 voorsprong via Kévin Mayi, maar daarna was het Go Ahead Eagles dat de boventoon voerder. De thuisploeg kwam vlak na rust via Sander Duits op 1-1 en nog geen tien minuten later wist Henrik Ojamaa de 2-1 te maken voor de rood-gelen. NEC ging niet bij de pakken neer zitten en joeg op de gelijkmaker en de eventuele winnende. Weer was het Kévin Mayi die de diepte in werd gestuurd, ditmaal door Dario Dumic. De Fransman schoot met een bekeken schuiver de bal onder doelman Zwarthoed door; 2-2. Erna had NEC de mogelijkheden op de 2-3, maar faalde men helaas in de afronding.