NEC speelt vrijdagavond om 20.00 uur in de Goffert tegen Roda JC. De Limburgers degradeerden vorig seizoen naar de Eerste Divisie en vinden we nu terug op plaats 6 in de competitie. In de uitwedstrijd eerder dit seizoen gingen de Nijmegenaren er met de drie punten vandoor.

Afgelopen vrijdag heerste voor NEC teleurstelling in Dordrecht, maar de reeks van ongeslagen wedstrijden werd door met 2-2 gelijk te spelen tegen FC Dordrecht wel verlengd. Die reeks bestaat uit zeven wedstrijden die bij elkaar maar goed zijn voor 11 punten. NEC speelde maar liefst vijf keer gelijk.
De formatie van trainer Jack de Gier kwam in Dordrecht twee keer op achterstand, maar vocht zich via invaller Mart Dijkstra en in de slotfase Jonathan Okita terug.

De tegenstander
Roda JC staat, met zeven punten meer dan de Nijmegenaren, op de zesde plaats in de competitie.
De formatie van Robert Molenaar speelde in de vorige wedstrijd gelijk tegen koploper FC Twente. Uitblinker aan Limburgse zijde is Mario Engels die bovenaan staat in het topscorersklassement. Hij maakte één doelpunt meer dan NEC’er Ferdy Druijf, die op 21 doelpunten staat.