Na de teleurstellende seizoenstart staat maandagavond de tweede wedstrijd van het seizoen op het programma. De Galgenwaard vormt dan het decor van het treffen tussen Jong FC Utrecht en NEC. 
Het gelijkspel tegen Cambuur was niet de uitslag die NEC verdiende na het getoonde spel. De Nijmegenaren waren het gros van de tijd de bovenliggende partij en maakte het meest aanspraak op de overwinning. Ondanks het resultaat was een goed gevuld Goffertstadion blij dat er weer gevoetbald werd. Debuterend trainer Jack de Gier werd toegezongen en de muzikale interactie op de tribune tekende de goede sfeer in het stadion. 
Tegenstander
Jong FC Utrecht ziet zichzelf na één speelronde weer op dezelfde plek staan waar het vorig jaar het seizoen mee afsloot, namelijk onderaan. In Deventer werd er met 5-0 verloren van de Eagles. De sluitpost van de Domstedelingen voorkwam een nog grotere uitslag met een paar knappe reddingen. Met een gemiddelde leeftijd van 20 jaar gaat Jong FC Utrecht het erg moeilijk krijgen tegen ploegen zoals NEC met spelers die wel de nodige ervaring hebben. De verwachting is dan ook niet dat Jong FC Utrecht hogen ogen gaat gooien dit seizoen. 
De wedstrijd van maandag zal waarschijnlijk niet het weerzien betekenen met Maarten Paes. De 20-jarige doelman maakte deze zomer de overstap van NEC naar FC Utrecht. Door ziekte en blessure van de eerste en tweede doelman mocht Paes plaats nemen onder de lat in de openingswedstrijd tegen PEC Zwolle in de Eredivisie. Eerste doelman David Jensen is in de tussentijd hersteld en zal het doel weer gaan verdedigen. Paes zal naar alle waarschijnlijkheid bij die wedstrijd op de bank plaatsnemen. 
Eerdere edities
Jong FC Utrecht komt sinds het seizoen 2016/17 uit in de Eerste Divisie. In oktober 2017 was de eerste ontmoeting ooit tussen beide elftallen. Deze wedstrijd eindigde met een 3-1 overwinning in het voordeel van NEC. In maart van dit jaar was de laatste ontmoeting tussen de clubs. De einduitslag stond al vroeg in de tweede helft op het bord. Door doelpunten van Ferdi Kadioglu en Calvin Verdonk eindige de wedstrijd in Utrecht in 0-2. Tot dusver hebben de Nijmegenaren dus een honderd procent score tegen de beloften uit de Domstad. 
De wedstrijd
De aftrap van Jong FC Utrecht – NEC is maandagavond om 20.00 en staat onder leiding van Joey Kooij. Kun je er niet bij zijn maar wil je toch niets missen? Blijf dan op de hoogte via ons Twitterkanaal en RN7. De hele wedstrijd is ook live te volgen via het open kanaal van FOX of via de betaalde variant op FOX Sports kanaal 1. 
NEC beschikt over een volledig fitte selectie met uitzondering van Randy Wolters. Hij is nog steeds herstellende van een zware knieblessure. Joey van den Berg die in de tweede helft uitviel tegen Cambuur is weer hersteld en inzetbaar. De rode kaart die Frank Sturing kreeg in het duel tussen Jong De Graafschap en Jong NEC is na aanvechten geseponeerd. Hij kan evenals nieuwe aanwinst Jonathan Okita maandagavond opgesteld worden.

Foto’s: Orange Pictures