Maandag om 14.30 staat er weer een nieuwe speelronde gepland. NEC ontvangt RKC Waalwijk in de Goffert, de huidige nummer zeven van de competitie. De Nijmegenaren zijn na de winst van afgelopen vrijdag gestegen naar de elfde plek, die aan het einde van het seizoen recht geeft op een plek in de play-offs.

NEC heeft in Volendam goede zaken gedaan op de ranglijst met de derde zege onder Ron de Groot. De score werd al binnen de minuut geopend door Mike Trésor Ndayishimiye, die na slecht uitverdedigen van de Volendammers de bal in het net prikte. Ferdy Druijf volgde zijn goede voorbeeld in de zevende minuut. Opnieuw werd er niet goed uitverdedigd en schoot Druijf met rechts op de binnenkant van de linkerpaal raak. Na de comfortabele voorsprong gaf NEC wat minder gas wat er voor zorgde dat Volendam meer aan de bal kwam en kansen kreeg. Mattijs Branderhorst keerde nog een inzet met zijn voet waardoor NEC met een 0-2 voorsprong de rust in ging.

De tweede helft begon met wat kansen over en weer, maar het was Volendam wat het volgende doelpunt maakte in de 67e minuut. En tien minuten later was het weer raak. NEC verspeelde hiermee een 0-2 voorsprong en de drie punten leken ver weg te zijn. Jonathan Okita was het goudhaantje van de avond door in de blessuretijd alsnog de volle buit uit het vuur te slepen. Hij leek uit buitenspelpositie terug te komen, maar de vlag ging niet omhoog. Okita en Ron de Groot reageerden na afloop op de vermeende buitenspelgoal.

Van den Berg en Musaba
Joey van den Berg keerde in de wedstrijd tegen Volendam terug van een schorsing en werd meteen weer in de basisopstelling opgenomen. Maar hij kreeg in de tweede helft echter zijn tiende gele kaart en is zodoende voor de wedstrijd van maandag opnieuw geschorst. Anthony Musaba zal met meer plezier terugkijken naar de wedstrijd van vrijdag. Hij mocht zijn debuut maken in het rood-groen-zwart en was na afloop erg blij met zijn eerste minuten voor NEC.