NEC wil vrijdagavond een reeks neer gaan zetten. Bij winst kunnen de Nijmegenaren hun derde overwinning op rij noteren. Daarvoor zal het echter wel moeten afrekenen met MVV Maastricht. Een lastige opponent, zo blijkt wel uit de recente resultaten tussen beide ploegen.

Vorig seizoen verloor NEC namelijk in eigen huis met 0-1 en in de laatste speelronde lieten de Nijmegenaren onder Ron de Groot de zege liggen (1-1). Het seizoen ervoor leden de roodgroenzwarten onder leiding van Pepijn Lijnders een pijnlijke 4-1 nederlaag in het zuiden. Voor de laatste overwinning moeten we terug naar 30 september 2017. Onder Adrie Bogers wervelde NEC en won het overtuigend met 4-1.

Bij de nummer 18 van de Keuken Kampioen Divisie zien we één NEC’er tussen de lijnen: Marnick Vermijl. De rechtsback, destijds gehuurd van Manchester United, liet in zijn periode bij NEC (2013-2014) een uitstekende indruk achter, maar zijn carrière stagneerde daarna snel. NEC telt twee spelers met een verleden bij de rode sterrendragers. Mattijs Branderhorst werd in 2015-2016 verhuurd door Willem II en Jonathan Okita werd in de zomer van 2018 gehaald door Remco Oversier.