Vrijdag reist NEC af naar Noord-Brabant voor het treffen met Helmond Sport. Na het tegenvallende resultaat in de vorige wedstrijd tegen Jong PSV moeten de Nijmegenaren laten zien wat ze waard zijn tegen de nummer zestien van de eerste divisie.

NEC speelde misschien wel de beste eerste helft van het seizoen tegen de beloften van PSV. Sven Braken tekende voor twee doelpunten in de eerste 39 minuten en zette NEC op een comfortabele voorsprong. Er leek geen vuiltje aan de lucht, totdat Jonathan Okita ongelukkig in aanraking kwam met de keeper van de Eindhovenaren. De aanvaller moest direct gewisseld worden en later werd vastgesteld dat hij een hersenschudding heeft overgehouden aan de botsing. In de blessuretijd van de eerste helft was er bij NEC van enige organisatie achterin geen sprake en werd er tot tweemaal toe gescoord door Jong PSV.

Na rust roken de Eindhovenaren bloed en wist uitgerekend Bart Ramselaar twee keer te scoren om zo de score op 2-4 te zetten. NEC probeerde met man en macht iets te forceren om toch nog een resultaat te halen. Een voorzet van Leroy Labylle werd onvoldoende verdedigd en eindigde zo bij Ole Romeny die hem in de verre hoek schoot. Josef Kvida zorgde voor het moment van de avond door in extremis, de scheidsrechter was klaar om af te fluiten, de bal laag over de grond in de hoek te knallen.

Tegenstander

Helmond heeft in tegenstelling tot NEC maar drie dagen gehad om te herstellen. Maandag werd er in Amsterdam nog met 2-0 verloren van Jong Ajax. Helmond wist tot nu maar drie punten te pakken uit vijf wedstrijden. Onder meer een knap punt tegen FC Twente. Desondanks is er voor trainer Rob Alflen, die nog niet zo lang geleden bijna bij NEC aan de slag ging, dus nog een hoop werk aan de winkel.

Eerdere edities

In de afgelopen jaren reisde NEC twee keer af naar Helmond. De eerste ontmoeting eindigde in het seizoen 2014/15 in een 1-4 overwinning en ook de laatste ontmoeting in april van dit jaar leverde drie punten op voor NEC. Arnaut Groeneveld en Michael Heinloth tekenden toen voor de doelpunten. Tot dusver wisten de Nijmegenaren altijd de drie punten mee terug naar huis te nemen. Één keer hielden de Helmonders een punt over aan een wedstrijd tegen NEC.

De wedstrijd
Onder toeziend oog van scheidsrechter Richard Martens treedt NEC vrijdagavond om 20.00 aan in het SolarUnie Stadion tegen Helmond Sport. Het is nog onduidelijk of Okita hersteld is van zijn hersenschudding en vrijdag inzetbaar is. Mike Trésor Ndayishimiye, die vorige week overkwam naar NEC, is speelgerechtigd en maakt wellicht zijn debuut. Ben je er niet bij in Helmond? Blijf dan op de hoogte van de wedstrijd via ons Twitterkanaal en RN7.

Foto: Orange Pictures