Na het debacle van vrijdagavond tegen TOP Oss speelt NEC donderdag vroeg in de avond om 18:30 uur in de tweede speelronde van de KNVB Beker tegen Eredivisionist Fortuna Sittard.
Met de ruime uitoverwinning tegen Telstar in de achterhoofden leek de wedstrijd tegen TOP Oss een vergelijkbare te worden. Ondanks een overmacht in balbezit zetten de Nijmegenaren dit niet om in vruchtbare kansen. Na dertig minuten opende TOP de score via Bryan Smeets.  Hij plaatste de bal hoog in de verre hoek. 
Kort na rust was het Mart Dijkstra die zijn eigen keeper verschalkte en de bal in het net zag verdwijnen. TOP Oss wist nog drie keer te scoren. Eenmaal via Rick Stuy van den Herik, eenmaal via Dogan en Smeets maakte de laatste voor TOP die avond. In de 81e minuut werd de eer enigszins gered door Jonathan Okita die een bal afvuurde op de keeper die hem op zijn beurt door zijn handschoenen liet glippen. Eindstand 1-5.
Vorige ronde
Donderdagavond staat een wedstrijd in de tweede ronde van de KNVB Beker op de rol. NEC zal zich opnieuw moeten meten aan een Eredivisie-team. In de vorige ronde kwam het Excelsior tegen dat na een verlenging werd verslagen. 
Via een penalty van Luigi Bruins en een eigen goal van Robin Buwalda stonden de Rotterdammers al vroeg in de eerste helft op voorsprong. Na vierendertig minuten spelen werd Romeny naar de grond gebracht, en ging de bal ook op de stip voor NEC. Achahbar verzilverde deze op zijn beurt. Tien minuten voor het eind werd er opnieuw gefloten voor een strafschop. Ook toen werd de overtreding gemaakt op Romeny. Nu was Braken de strafschopnemer en bracht de stand na negentig minuten op 2-2. Het werd verlengen in Rotterdam. Guus Joppen was de gevierde man toen hij dertien minuten voor tijd, na een zelf opgezette aanval, de bal hoog in het net jaagde. 

De tegenstander
Fortuna Sittard reisde in de vorige ronde van het bekertoernooi af naar Helmond Sport. De Limburgers waren na negentig minuten te sterk voor de Brabanders en gingen met een 0-5 overwinning fluitend door naar de volgende ronde. Fortuna eindigde vorig seizoen op de tweede plaats achter Jong Ajax en promoveerde direct naar de Eredivisie. Na tien speelrondes staat Fortuna Sittard op de 14e plaats en laat de andere gepromoveerde clubs, FC Emmen en De Graafschap, achter zich. 
De wedstrijd
Donderdagavond zal scheidsrechter Pol van Boekel de wedstrijd in goede banen proberen te leiden. Het eerste fluitsignaal in De Goffert klinkt al om 18:30. Volg alle ontwikkelingen in de wedstrijd live via ons Twitterkanaal en RN7.

Foto: Orange Pictures