NEC speelt vrijdagavond een thuiswedstrijd die op papier eigenlijk altijd gewonnen moet worden. Helmond Sport is de tegenstander. Vorige week verrasten de Nijmegenaren met een mooie zege in Breda tegen NAC. Met een gehavend elftal won het B-team met 0-1 en steeg naar de vierde plek op de ranglijst.
 
Helmond Sport
De gasten van aankomende vrijdag vinden we terug op de 18e plek. De Brabanders staan drie punten los van de nummer laatst en zijn dus wederom een laagvlieger. De ploeg wist twee keer te winnen. Dat deed het tegen FC Den Bosch en TOP Oss. Er werd ook al twee keer een punt uit het vuur gesleept en dat brengt het puntentotaal op acht. Het team van trainer Wil Boessen scoort er ook niet echt op los. Helmond Sport scoorde maar zeven keer deze competitie en kreeg er zeventien tegen. De clubtopscorer, Arno van Keilegom, staat op twee goals.

De belangrijkste aangever is Lance Duijvesstijn. De 21-jarige middenvelder kennen we nog uit zijn tijd bij NEC, net als verdediger Guus Joppen. Joppen kwam 46 keer uit voor NEC tussen 2017 en 2019. Het lukte Helmond Sport de afgelopen zes jaar niet om te winnen tegen NEC, wel pakte de club één keer een puntje. Dat was in 2017 in het Goffertstadion. Het werd toen 1-1. Doelpuntenmakers die wedstrijden waren Jordan Larsson namens NEC en Giovanni Hiwat namens Helmond Sport. De laatste keer dat Helmond won van NEC was in 1994. Toen werd op de Braak met 5-0 gewonnen van de Nijmegenaren.
 
NEC
De Nijmegenaren kunnen positief vooruitblikken op dit duel. NEC is al vijf duels ongeslagen en scoort aardig veel. In de afgelopen vijf wedstrijden scoorden de Nijmegenaren 15 keer. Dat zijn geen verkeerde cijfers, en zeker niet als je tegen Helmond Sport gaat spelen dat toch al aardig wat goals tegen kreeg dit seizoen. Ook kan NEC een goeie stap maken naar het winnen van de tweede periode. Door de Corona-problemen kan je toch maar het beste iedere wedstrijd winnen want je weet maar nooit wie je de volgende wedstrijd mist, al hebben we gezien dat een B-team wel van NAC kan winnen.
 
Of NEC vrijdag weer op volle sterkte kan starten is nog maar de vraag. Later deze week zal bekend worden of er spelers terugkeren in de selectie van trainer Rogier Meijer.
 
De wedstrijd
Vrijdagavond is Laurens Gerrets de scheidsrechter. Hij wordt geassisteerd door de heren Bleumink en Ribbink. Beide teams trappen om 21:00 af in het stadion en de wedstrijd is live te zien op FOX Sports 4. Mocht je geen Fox Sports hebben of niet tot kanaal 4 beschikken is RN7 aanwezig voor een live radioverslag.
 
Foto: Rob Koppers