NEC neemt het aankomende vrijdag op tegen Jong FC Utrecht. Twee weken terug wonnen de Nijmegenaren glansrijk met 6-0 van FC Eindhoven. Daarna speelde NEC in een oefenwedstrijd gelijk tegen Fortuna Sittard (0-0). 
 
Jong FC Utrecht
De ploeg van trainer René Hake wist in de vorige wedstrijd in de laatste minuut drie punten te pakken tegen Go Ahead Eagles. Dat was de tweede overwinning voor de Domstedelingen. Eerder werd er gewonnen van FC Volendam. De belangrijkste man bij die overwinningen van Utrecht was centrumspits Jeredy Hilterman, hij scoorde al drie keer voor Jong FC Utrecht.

Jong FC Utrecht staat na zes speelrondes op de zestiende plek en heeft nog geen thuisoverwinning behaald. De twee overwinningen van dit seizoen werden beide geboekt in uitwedstrijden. Hake wil met zijn team tegen NEC de eerste thuisoverwinning behalen.
 
NEC
NEC is op zoek naar de tweede uitoverwinning. Er werd al uit bij FC Volendam gewonnen, maar bij De Graafschap en Cambuur verloren. Jong FC Utrecht lijkt dan een goede tegenstander. De Nijmegenaren verloren namelijk nog nooit van van dat beloftenelftal. Er werd in zes eerdere duels vijf keer gewonnen en één keer gelijk gespeeld. Tot nu toe wist NEC niet meer dan twee keer te scoren in uitwedstrijden tegen Jong FC Utrecht, het werd één keer 0-2 en twee keer 1-2. NEC scoorde dit seizoen 11 keer. De overwinning van 6-0 op Eindhoven krikte daarmee het getal omhoog.

Ole Romeny namens NEC in actie tegen Jong FC Utrecht in het seizoen 2019/20.
 
Gabriël Çulhaci zal vrijdag wat bekenden tegenkomen. Hij wordt namelijk gehuurd van FC Utrecht en was daar speler bij het beloftenelftal. De linksback moet bij NEC vooralsnog Souffian El Karouani voor zich dulden. 
 
De wedstrijd
Het duel staat gepland op vrijdagavond 18:45 op Sportcomplex Zoudenbalch. De scheidsrechter is Stan Teuben en hij wordt geassisteerd door de heren Krijt en Van Vlokhoven. Vierde official Boyd van Kommer maakt het kwartet compleet.

De wedstrijd is te zien op FOX Sports 3. Mocht je dat niet hebben, houdt ForzaNEC een liveblog bij en zendt RN7 zoals gewoonlijk een live radioverslag uit.
 
Foto: Rob Koppers