Na de degelijke en verdiende zege in Volendam tegen de plaatselijke FC, nemen de mannen van trainer Ruud Brood het aanstaande vrijdag op tegen Fortuna Sittard. Het duel in De Goffert begint om 20.00 uur en zal worden geleid door de heer Van den Kerkhof en zijn assistenten Gerritsen en Kleinjan.
Een degelijke, maar verdiende zege. Dat waren de woorden van trainer Ruud Brood na afloop van FC Volendam-NEC. De Nijmegenaren hadden geen kind aan de wijdbroeken. NEC creeërde in het eerste bedrijf een handvol opgelegde kansen, maar wist er slechts één te benutten. Na een goede voorzet van rechts kopte NEC-spits Sjoerd Ars zijn tweede goal van dit seizoen in de touwen. Kort na het openingsdoelpunt leek NEC even van de wijs te worden gebracht, want Voledam-spits Robert Mühren had de 1-1 op zijn schoen maar faalde in zijn afronding.
Na de onderbreking ging NEC verder waar het gebleven was. De wedstrijd blijven domineren met uitgespeelde doelpogingen. Dit resulteerde in een verdubbeling van de score. Na een goede aanval over diverse schijven aan de linkerkant, zette Kevin Conboy de bal hoog voor en kopte bij de tweede paal de ingevallen Santos NEC naar een verdiende 0-2 voorsprong. Dit bleek later ook de eindstand te zijn in het Kras-stadion.
Enfin, op naar de volgende krachtmeting met wederom een taaie tegenstander op het programma. Fortuna Sittard komt naar Nijmegen. De ploeg die afgelopen seizoen aan de play-offs voor promotie mee deed – maar verloor van De Graafschap – is een beduchte tegenstander die zeker niet onderschat mag worden. De Limburgers wonnen hun eerste duel op bezoek bij Helmond Sport met 0-1. Het tweede duel in Sittard ging verloren tegen een sterker Jong Ajax; 0-2. Desalniettemin zal NEC weer 100% geconcentreerd moeten zijn wil het niet tegen een domper aanlopen in jacht op de eerste periodetitel.
Voor de laatste ontmoeting met de Limburgers in De Goffert moeten we twaalf jaar terug in de tijd. Op 30 maart 2002 won NEC (in de Eredivisie) met 3-1 dankzij goals van Demouge, Wielaert en Tumba.
Voor het treffen met Fortuna Sittard kan NEC-trainer Ruud Brood beschikken over een vrijwel fitte selectie. Alleen de Ijslander Émilsson ontbreekt wegens een hamstringblessure die hij opliep in het duel met FC Volendam.
Vermoedelijke opstelling NEC: Smits; Appiah, Van Eijden, Haitz, Conboy; Daemen, Van Moorsel, Breinburg; Jahanbakhsh, Ars, Santos