Na de dramatische uitschakeling in het bekertoernooi tegen topklasser HHC Hardenberg neemt Nijmegen Eendracht Combinatie het op tegen Feyenoord. De Rotterdammers bezetten momenteel de tweede plaats op de ranglijst en moeten alleen Ajax voor zich duiden. Het laatste duel voor de winterstop begint zondag om 14.30 uur en staat onder leiding van Kevin Blom.

Krankzinnig
Beide elftallen kwamen midweeks nog uit in het vaderlandse bekertoernooi. Feyenoord won ternauwernoord van een stug Willem II, dat zich pas na verlenging gewonnen gaf. (2-1) NEC beleefde een krankzinnig slechte avond in Hardenberg. De Nijmeegse formatie ging finaal af. Topklasser HHC Hardenberg was met 2-0 te sterk. Aan de uitslag was dan ook niets gelogen. De gastheren waren simpelweg feller, attractiever, sneller en speelden als een hecht team. NEC lijkt na de nederlaag bij Vitesse, van een paar weken geleden, de kluts kwijt te zijn. Tegen PEC Zwolle werd nog knap een punt behaald, maar tegen SC Cambuur (3-1 nederlaag) zakte de gehele ploeg door de ondergrens. Ook tegen HHC Hardenberg was NEC geen schim van de ploeg die zo aanvallend, freewheelend en leuk voetbalde in het begin van het seizoen. Hopelijk sluit NEC het succesvolle jaar 2015 af met een driepunter tegen de Rotterdammers en gaan we 2016 met sportieve moed tegemoet.

De Kuipbewoners
Dat Feyenoord ieder seizoen opnieuw meedoet voor de landstitel is al heel lang bekend, maar dat de schaal ook daadwerkelijk naar Rotterdam gaat is sinds 1999 niet meer voor gekomen. De Kuipbewoners snakken naar landelijk succes. Vorig seizoen leek Feyenoord lang mee te doen om het kampioenschap, maar moest het toch PSV voor zich duiden. Een seizoen eerder was veel spannender in de kop van de Eredivisie. Feyenoord leek na vijftien jaar eindelijk weer af te stevenen op de schaal, maar Ajax ging er uiteindelijk toch mee aan de haal. Dit seizoen móet het seizoen worden van Feyenoord. De Rotterdammers zijn doorgestoten tot de kwartfinale van het bekertoernooi en zitten Ajax, huidig koploper van Nederland, flink in de nek te hijgen. Van de zestien gespeelde wedstrijden tot nog toe won Feyenoord er elf, speelde het drie keer gelijk en verloor het slechts tweemaal. Een klus van jewelste voor NEC om het Feyenoord zondag lastig te maken. Een opvallende statistiek is dat de Rotterdammers maar 14 van de 36 punten buiten Rotterdam pakten. De laatste competitiewedstrijd die de Rotterdammers afwerkten was in en tegen Groningen. In de Euroborg, waar het voor iedere tegenstander lastig winnen is, deelden de elftallen de punten; 1-1.

Onderlinge resultaten
NEC – Feyenoord vond 38 keer eerder plaats in De Goffert. NEC won tien keer en Feyenoord keerde 22 keer met de volle buit naar Rotterdam-Zuid. De laatste keer dat beide elftallen de degens kruisten was twee seizoenen geleden. Feyenoord verspeelde tot tweemaal toe een voorsprong en moest uiteindelijk tevreden zijn met een 3-3 gelijkspel. Bruno Martins Indi scoorde in de blessuretijd de gelijkmaker. NEC won in 2009 voor het laatst van Feyenoord. Milano Koenders kopte NEC in de slotminuut van het duel naar een 1-0 zege. Op 3 maart 2013 wonnen de Rotterdammers voor het laatst. In Nijmegen werd het 0-3 door goals van twemaal Boëtius en eenmaal Pellè.

Eerherstel
De afgelopen dagen is flink geëvalueerd door de spelers en technische staf na de dramatische uitschakeling bij HHC Hardenberg en het verlies bij laagvlieger SC Cambuur. De koppen werden bij elkaar gestoken en iedereen heeft zichzelf goed in de spiegel bekeken. Hopelijk hebben de spelers, op z’n hardst gezegd, eer in hun flikker en leggen ze zondag een wedstrijd op de mat waar Nederland over zes maanden nog aan herinnerd wil worden. Het jaar 2015 is in alle opzichten een prachtig jaar. NEC werd afgetekend kampioen van de Jupiler League met 101 punten en 100 doelpunten. De Nijmeegse club keerde daardoor weer terug naar waar het thuis hoort. Seizoen 2015/2016 begon voortvarend, is nog lang niet over, maar moet niet als een nachtkaars uit gaan. Aan Faber en zijn mannen om dit te voorkomen en ervoor te zorgen dat zondag het Nijmeegse publiek 90 minuten lang op de banken staat. Niet zozeer met goed voetbal, al gaat het maar gepaard met strijd, passie, bloed, zweet en tranen. De supporters eisen en verlangen dit van hun jongens die schitteren in het rood, groen en zwart.

Wedstrijdselectie
Tegen HHC Hardenberg ontbrak Anthony Limbombe met een lichte blessure. De Belgische dribbelaar lijkt fit genoeg bevonden voor het duel met Feyenoord en start samen met Santos in de aanval. Of Faber de formatie en opstelling verder intact houdt is nog onduidelijk. Bij tegenstander Feyenoord ontbreken in ieder geval Kongolo en Gustafson wegens schorsingen.

Vermoedelijk opstelling NEC: Van Duin; Kane, Van Eijden, Golla, Woudenberg; Bikel, Breinburg, Foor, Sleegers; Santos, Limbombe