Zondagmiddag neemt het uitstekend presterende NEC het in het Goffertstadion op tegen titelpretendent Feyenoord. De Rotterdammers zegevierden afgelopen weekeinde in de topper met PSV en zijn nog slechts drie punten verwijderd van de koppositie. Ook NEC heeft momenteel de wind in de zeilen; de consorten van Alex Pastoor wonnen vrijdagavond met 2-3 in Tilburg van hekkensluiter Willem II en staan geconsolideerd op de zevende plaats.
De overwinning in Tilburg betekende de vierde overwinning van de laatste vijf competitieduels. In het eerste bedrijf leek het mede dankzij Melvin Platje, die tweemaal het eindstation was van een uitstekende aanval, nog een gemakkelijk avondje te worden bij de tricolores. Na de onderbreking beperkte NEC zich echter vooral tot tegenhouden en moest doelman Gabor Babos meermaals handelend optreden om te voorkomen dat Willem II na de royale 1-3 ruststand nog op gelijke hoogte kwam.
Tegenstander Feyenoord is na de overwinning op PSV weer helemaal terug in de titelstrijd. Opnieuw was Graziano Pellè de grote uitblinker, dit seizoen een onmisbare schakel van de Rotterdammers. De Italiaan fungeert niet alleen als aanspeelpunt, maar is momenteel ook een met scherp schietende rotsblok. Een andere blikvanger is Jean-Paul Boëtius. De 18-jarige dribbelaar brak dit seizoen door bij Feyenoord en excelleert bijna wekelijks met zijn passeeracties over de vleugel.
NEC en Feyenoord stonden dit seizoen al twee keer eerder tegenover elkaar. Op 26 september troffen beide clubs elkaar in het Goffertstadion in de tweede ronde van de KNVB Beker. Een strafschoppenreeks leek na een 2-2 stand voor de beslissing te moeten zorgen, maar in de slotseconde van de verlenging maakte Lex Immers een einde aan de Nijmeegse bekeraspiraties. Drie dagen later verzuimde NEC zich te revancheren op Feyenoord en werd er ruim (5-1) verloren in De Kuip.
Volgens De Gelderlander laat trainer Pastoor de basisopstelling ongewijzigd. Søren Rieks is hersteld van zijn blessure, maar start vanaf de bank. Alleen de langdurig geblesseerde Youri Loen en revaliderende Evander Sno ontbreken door medische redenen. Nathaniel Will zit zijn laatste schorsing uit. Feyenoord-trainer Ronald Koeman mist verdediger Bruno Martens Indi.
Vermoedelijke opstelling: Babos, Bovenberg, Van Eijden, Breuer, Amieux, Pálsson, Koolwijk, Van der Velden, Falkenburg, George, Platje