NEC werkt zondagmiddag, mits Koning Winter het toelaat, haar derde competitiewedstrijd af in 2012. De Nijmeegse formatie schoot voorvarend uit de startblokken na de winterstop met overwinningen op Vitesse (0-1) en ADO Den Haag (2-0) en hoopt die reeks komend weekeinde uit te breiden tegen Feyenoord.

Alex Pastoor is momenteel de gevierde man in de Keizerstad. De 45-jarige oefenmeester kwam vorige zomer over van Excelsior en kende een moeizame eerste seizoenshelft met zijn ploeg. NEC vergaarde in zeventien duels slechts zeventien punten, waardoor het de winterse onderbreking in ging met een beroerde vijftiende plaats. Een mondain trainingskamp in het Spaanse Mijas heeft Pastoor en consorten echter goed gedaan: behalve lof worden nu ook punten geoogst.

Essentieel voor het huidige NEC is de inbreng van spelmakers Lasse Schöne en Krisztián Vadócz. De middenvelders kenden geen briljante eerste helft van het voetbaljaar, maar beiden beginnen langzamerhand naar hun topvorm toe te groeien. Schöne maakte veel indruk tegen ADO Den Haag en in het midweeks met 3-2 verloren bekerduel tegen PSV, terwijl Vadócz in Arnhem puik speelde en ook tegen de huidige lijstaanvoerder van de Eredivisie bewees uitstekend te kunnen voetballen. Zowel de Deen als de Hongaar is aan het einde van deze jaargang echter transfervrij en lijkt geenszins van plan zijn aflopende contract te verlengen.
Opponent Feyenoord is bezig aan een prima seizoen. De Rotterdammers namen in juli 2011 afscheid van Mario Been, die nota bene werd weggestemd door de selectiespelers van de volksclub, en heeft onder leiding van Ronald Koeman de weg naar boven gevonden. Feyenoord vertoeft op een zesde plaats en laat zich vooral in topmatchen van haar beste kant zien. PSV, FC Twente en Ajax werden in de eigen Kuip al op nederlagen getrakteerd. Daar tegenover staan echter verliespartijen tegen FC Groningen, ADO, VVV-Venlo én NEC. Laatstgenoemde greep begin november de zege in de havenstand door een doelpunt van Nick van der Velden, die het leder in buitenspel positie achter Feyenoord-doelman Erwin Mulder kopte.

Manchester City-huurling John Guidetti geldt als blikvanger van het elftal van Koeman. De Zweedse midvoor, die zelfs nog even werd gelinkt aan NEC, produceerde in dertien wedstrijden al veertien treffers en drie assists en valt wekelijks op door zijn goede spel en provocerende gedrag. Guidetti, pas 19 jaar oud, wordt tevens geroemd om zijn rol binnen de kleedkamer van de Stadionclub. De talentvolle aanvaller speelde tot op heden 952 minuten voor Feyenoord, waaronder negentig tegen NEC. In het duel met de Gelderse verenging kon hij echter nauwelijks potten breken. Meevaller voor Koeman is de vroegtijdige terugkeer van Karim El Ahmadi, die onlangs deelnam aan de Africa Cup, maar door de vroege uitschakeling van Marokko op het eindtoernooi tegen NEC zijn rentree kan maken in de basisopstelling.

NEC – Feyenoord staat onder leiding van Alexandre Boucaut. De Belgische leidsman wordt in De Goffert geassisteerd door Dhr. Huens en Dhr. Berbiers. Dhr. Pots zal als vierde official fungeren.
Update 5 februari 12:05 – NEC – Feyenoord gaat ‘gewoon’ door
De competitiewedstrijd tussen NEC en Feyenoord zal zondagmiddag, ondanks de enorme kou, ‘gewoon’ afgewerkt worden, zo meldt de Nijmeegse club op haar officiële website. Door de sneeuwval van afgelopen week bestond er onduidelijkheid over de doorgang van het treffen, maar het veld in De Goffert is inmiddels speelklaar gemaakt. Er vindt dan ook geen veldkeurig plaats. Eerder dit voetbalweekend werden de duels ADO Den Haag – AZ en De Graafschap – FC Twente al afgelast in de Eredivisie.