Na de bekeronderbreking deze week speelt NEC wederom thuis dit weekend. Na de ontzettend matige wedstrijd tegen AZ is nu Feyenoord de tegenstander.
Als we zeggen dat Feyenoord niet draait dan is daarvan geen woord gelogen. Na een ontluisterende nederlaag tegen Ajax vorige week was Roda JC midweeks in de beker te sterk. Het team van Feyenoord kenmerkt zich door talent. Niet alleen de brille en onbevangenheid maar vooral de naïviteit en onervarenheid komen de laatste weken naar boven. Het is dat Mario Been doorgaans aantreedt met Tim de Cler en Rob van Dijk anders zou de gemiddelde leeftijd sommige wedstrijden onder de 21 jaar kunnen zakken. Toch moeten juist die talenten Feyenoord van speelruimte voorzien. Er is nauwelijks iets mogelijk dus noodgedwongen debuteerden Wijnaldum (16) en Fer (17) al op jonge leeftijd. Dat deze jongens nu al een schat aan ervaring hebben tegenover leeftijdsgenoten valt binnenkort ook in het buitenland op. Het kan niet anders dan dat Feyenoord gaat cashen voor dergelijke spelers.
Erg dik cashen zal het niet zijn, ook elders is men op de hoogte van het feit dat vrijwel ieder redelijk bod op een Kuip-bewoner geaccepteerd zal worden. Ook aanvoerder Ron Vlaar liet zich onlangs al kritisch uit. De verdediger liet in de media vallen ‘niet zeker te weten of zijn toekomst bij Feyenoord lag, omdat het toch allemaal wel erg lang duurt.’ Een gevoelig punt bleek aangestipt want even later liet technisch directeur Beenhakker weten dat een plaatsje bij de eerste 9 een realistisch doel is.
Die plek bij de eerste 9 zal NEC de komende jaren moeten laten varen. Eigenlijk kon dat de afgelopen jaren al niet maar tegen beter weten in werd er nog wel naar een dergelijke ranking geïnvesteerd. Met de Eendracht-deal lijkt er nu weer een signaal afgegeven dat zo doormodderen echt niet kan. NEC deed al een stap terug in begroting en zal deze begroting niet verder kunnen uitbouwen in het huidige stadion. Hoogstens door incidentele baten als een verkoop zou dit kunnen.
Feyenoord mist komende zondag Vlaar (blessure) en zijn vervanger Martins Indi (schorsing). NEC is aanvallend gehavend met Leroy George, Thomas Chatelle en Cayfano Latupeirrisa in de lappenmand en John Goossens die geschorst is.