Na de deceptie in Limburg, waar met 3-1 kansloos werd verloren van mede-degradatieconcurrent Roda JC, staat er zondag wederom een degradatiekraker op het programma. De nummer 14 FC Utrecht komt op bezoek in De Goffert. De wedstrijd begint aanstaande zondag om 14.30 uur en zal worden geleid door Eric Braamhaar en assistenten Lobbert en Kleinjan.

Waar menig NEC-supporter rekende op een fel, agressief en passievol spelend NEC werden de 850 supporters afgelopen zaterdag getrakteerd op een zaadpot van jewelste en een kansloze nederlaag bij Roda JC; 3-1.

Niet alleen de uitslag spreekt wederom boekdelen, ook het positiespel en manier van voetballen is beschamend. Dat Roda JC ‘maar’ met 2 goals verschil won had het qua afronding aan zichzelf te danken. De wedstrijddag zelf verliep voorspoedig. Alle 850 meegereisde NEC-supporters hadden het volste vertrouwen in een goede afloop in Kerkrade, maar niets bleek minder waar. NEC begon nog wel aardig met enkele goede aanvallen, maar naarmate de eerste 20 minuten gespeeld waren kroop NEC in de schulp, durfde het niet meer te voetballen en werd de communicatie als maar slechter. Na een fout van NEC-keeper Kalle Johnsson schoot Guus Hupperts voor een leeg doel met een intikker Roda JC al gauw in de wolken; 1-0. Niet veel later werd een goal van ex-Superboer Berry Powel afgekeurd wegens een voorgaande overtreding. NEC stelde daar, buiten een goed schot van Kevin Conboy, bar weinig tegenover en mochten de mannen van Ron de Groot (Anton Janssen zat ziek thuis red.) blij zijn dat het ‘maar’ 1-0 stond bij de onderbreking.

Na de onderbreking zou je als goedwillend NEC-supporter verwachten dat iedereen de mouwen opstroopt en ‘alles of niets’gaat voetballen, maar wederom werd iedereen die een rood-groen-zwart hart heeft teleurgesteld. Een vrije trap van ruim 25 meter werd door Mark Höcher over Johnsson heen geschoten en belandde pardoes in het doel; 2-0. Nog geen luttele minuten later werd door goed doorzetten van Roda-uitblinker Guus Hupperts de marge vergroot naar 3-0. Iedereen bij NEC, zowel op de tribune als langs de kant stond met een mond vol tanden. Hoe is dit in hemelsnaam mogelijk?! Daarna werd uit een spaarzame aanval van de Nijmegenaren de eretreffer gemaakt door Michael Higdon uit een goede voorzet van de ingevallen Victór Pàlsson. NEC eindigde het duel niet met 11 veldspelers, omdat Victór Pàlsson met een harde tackle Frank Demouge op het middenveld onderuit schoffelde. Daarna floot scheidsrechter Pieter Vink voor het einde van het duel en werd er wederom niet gewonnen en beginnen de degradatiezorgen nu toch flink toe te nemen in Nijmegen en omstreken.

FC Utrecht, dat net zoals meerdere clubs in het rechterrijtje, nog niet zeker is van lijfsbehoud verloor vorige week kansloos in Eindhoven van PSV. De uitslag van 1-0 doet minder vermoedden, maar het was PSV dat 90 minuten lang domineerde en zichzelf vergat te belonen voor het goede spel dat men op de mat legde.

De wedstrijd van aanstaande zondag is een herhaling van de wedstrijd die eerder dit seizoen werd gespeeld in het kader van de KNVB-beker. Destijds was NEC met 1-0 te sterk door een doelpunt van Marnick Vermijl. De heenwedstrijd van dit seizoen eindigde in een 2-0 overwinning voor de Domstedelingen.

Anton Janssen kan zondag, behalve over Victór Pàlsson (schorsing) en Marcel Stutter (knie revalidatie) beschikken over een fitte selectie voor de kraker met FC Utrecht. Het is alleen nog de vraag of Kalle Johnsson zondag het doel zal verdedigen na z’n cruciale fouten tegen Roda JC of dat Dennis Gentenaar de plek onder de lat inneemt. Collega -en FC Utrecht-trainer Jan Wouters moet het gehele seizoen al puzzelen aan zijn formatie en opstelling. Desondanks heeft hij weer wat keus zondag dankzij de terugkeer van Bulthuis en Van de Maarel. Daar tegenover staat nog altijd dat Jacob Mulenga, Willem Janssen en Edouard Duplan niet fit zijn.

Week in week uit proberen wij als ForzaNEC de mannen extra moed in te praten en ervoor te zorgen dat de 3 punten gepakt worden, maar het wordt langzamerhand toch écht tijd dat dat realiteit gaat worden. De Goffert moet zondag kolken van vreugde, stralen van blijdschap en juichen alsof men kampioen wordt van de Eredivisie! Samen gaan we er voor zorgen dat deze mooie volksclub in de Eredivisie blijft en we volgend seizoen wederom voor “eNieSee” staan en juichen. Come on NEC!

Vermoedelijke opstelling NEC: Johnsson/Gentenaar, Vermijl, van Eijden, Nielsen, Conboy; Koolwijk, Stéfànik, Rieks; Jahanbakhsh, Higdon, Foor/Jantscher