NEC vervolgt het tot op heden zeer teleurstellende Eredivisieseizoen zondagmiddag met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. De ploeg van Alex Pastoor verloor de laatste zes competitiewedstrijden, waardoor het verlangen naar succes enorm is in Nijmegen.
Hoewel NEC met een zestiende plaats matig presteert in de vaderlandse competitie, slaagde het er midweeks wel in zich te plaatsen voor de achtste finales van de KNVB-beker, waarin het uit zal komen tegen de amateurs van Achilles’29. Een doelpunt van jeugdexponent Cayfano Latupeirissa, die de uit vorm zijnde Stef Nijland verving in de basisopstelling, voldeed om eerstedivionist FC Volendam op de knieën te krijgen in een verder slaapverwekkend duel (1-0).
Pastoor kon tegen Volendam niet beschikken over centrale verdediger Bram Nuytinck. Laatstgenoemde was onvoldoende hersteld van een tegen ADO Den Haag (1-0 verlies) opgelopen knieblessure en moest het bekertreffen zodoende aan zich voorbij laten gaan. De verwachting is dat ook de match met Utrecht van komend weekeinde nog te vroeg komt voor de talentvolle mandekker, waardoor middenvelder Ryan Koolwijk hoogstwaarschijnlijk opnieuw in het hart van de defensie zal opereren naast Rens van Eijden.
Opponent Utrecht staat sinds vorige week onder leiding van Jan Wouters, die tot dan fungeerde als rechterhand van de inmiddels opgestapte Erwin Koeman. De Domstedelingen presteerden met een tiende stek zeker niet slecht, maar voor Koeman, die vlak na zijn aanstelling zag hoe de club steunpilaren als Dries Mertens, Rick van Wolfswinkel, Michael Silberbauer, Kevin Strootman en Michel Vorm van de hand deed, was het uitdienen van zijn éénjarige contract geen optie.
Wouters kende een valse start als eindverantwoordelijke in Stadion Galgenwaard: voor eigen publiek werd Utreg afgedroogd door sc Heerenveen (1-4), waarna de eerste, al dan niet cynische, fluitconcerten vlot volgden. De Utrechtenaren moeten het zondag in elk geval stellen zonder vleugelverdediger Mark van der Maarel, controlerende middenvelder Jacob Lensky en ex-NEC’er Frank Demouge, die kampt met een hamstringblessure. Er was deze week echter ook goed nieuws voor de plaatselijke FC, daar de verbintenissen van sterkhouders Jacob Mulenga en Nana Asare werden verlengd tot medio 2014.
NEC – FC Utrecht staat onder leiding van scheidsrechter Pieter Vink. De 44-jarige leidsman wordt in De Goffert geassisteerd door Richard Slot en Rob Meenhuis. Merlijn Gerritsen zal als vierde officiale fungeren.