De reclame voor het Eredivisie Live-programma met de slogan ‘Haalt-ie het of haalt-ie het niet?’ krijgt voor de Nijmeegse supporters een realistische lading aanstaande zondag. De aftrap in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht zal zijn om 16:30, zodat men om 19:00 met het bord op schoot de samenvattingen kan bekijken.
FC Utrecht leeft weer in de regio. Trainer Du Chatinier is, met behulp van investeerder en eigenaar Frans van Seumeren, bezig om een team van jonge talenten te smeden die een Utrechts gezicht hebben of in de smaak vallen bij de supporters aan de Bunnikside. De investeringen van miljonair Van Seumeren leverden al enkele spelers op die in Utrecht uitgroeiden tot internationals, onder meer Ricky van Wolfswinkel, Dries Mertens en Kevin Strootman debuteerden voor hun nationale team. Toch is het geen vlekkeloos seizoen voor de Domstedelingen, met 36 punten uit 24 wedstrijden staat de ploeg op plaats 8. Verdienstelijk, maar meer ook niet. Van een ploeg waarin de laatste jaren toch ruim acht miljoen euro is geïnvesteerd mag men echter meer verwachten. De beoogde basiself van NEC zondag, slechts op enkele punten achterstand, kostte nog geen fractie van dat bedrag. Maar, zoals gezegd, Utrecht leeft weer. In Nieuw Galgerwaard kan de vechtmachine van Du Chatinier en Wouters het iedere tegenstander moeilijk maken en voor lastige uitwedstrijden weet de ploeg zich vaak optimaal voor te bereiden, getuige de winst onder meer in de ArenA eerder dit seizoen. Er valt echter nog veel winst te behalen in de wedstrijden tegen concurrenten, zoals dit weekeinde tegen NEC.
Het seizoen leek al enkele keren over maar doordat de ploeg van Vloet nauwelijks verliest de laatste maanden en de concurrentie dit wel doet blijft een plekje voor de play-offs in zicht. Tegenstander Utrecht, op dit moment vijf punten meer dan NEC, staat op de belangrijke achtste plek in de competitie. Bij verlies kan NEC zich definitief richten op komend seizoen, een gat van acht punten met nog negen wedstrijden wordt doorgaans niet meer overbrugd, bij winst wordt plaats acht op de ranglijst echter weer reëel. De Nijmegenaren moeten het wel stellen zonder drie basisspelers: Sibum, Will en topscorer Vleminckx missen nauwelijks minuten de laatste maanden maar zijn alledrie geschorst door hun gele kaart in het duel tegen FC Twente. Davids en Wellenberg zijn logische vervangers, in de spits mag Rick ten Voorde hopen op een basisplaats.