Zondagmiddag treedt NEC aan tegen FC Twente, de ongeslagen koploper van de Eredivisie.
Net als PSV verloren de Tukkers nog geen duel in de vaderlandse Eredivisie. De lijst wordt dan ook al weken aangevoerd door McClaren en zijn spelers. En die spelers, dat zijn er nogal wat. De Tukkers hebben de afgelopen jaren slim geïnvesteerd in de organisatie en de maatschappij rondom de club. Inmiddels betaalt dat beleid zich uit. Een selectie van ruim 22 volwaardige Eredivisievoetballers is het resultaat met als slagroom op de taart enkele topspelers. De kern van het elftal bestaat uit prima spelers in zowel fysieke, mentale en technische zin. Met de potentiële internationals Douglas, Wisgerhof centraal achterin staat er een stevig fundament. Het middenveld met Brama, Perez en Janssen of Tioté herbergt ongelooflijk veel kwaliteit en voetballend vermogen. In de punt van de aanval is Blaise N’Kufo op zijn retour maar ook de absolute leider van de groep. De Zwister wordt geflankeerd door de jonge Miroslav Stoch en topscorer Ruiz die zijn transferssom van ruim zes miljoen dubbel en dwars waard is tot nu toe.
Ook op de bank beschikt trainer McClaren met spelers als Mihaylov, Tiendalli, Akram, Welliton, Carney, Parker en Osei over grote talenten en internationals. Slechts in de thuiswedstrijd tegen PSV (0-0) en uit tegen Feyenoord (1-1) werd niet gewonnen. Europees gaat het ook voor de wind voor de Tukkers, ondanks de nederlaag afgelopen week tegen Fenerbahce.
Het is weelde die NEC niet kent, ongeslagen zijn in de competitie. Al sinds de maand september is er niet meer gewonnen en werden er slechts punten gesprokkeld door gelijke spelen tegen Utrecht, Willem II, ADO, NAC EN FC Groningen. Om het positief te bekijken, onder Wiljan Vloet zijn de Nijmegenaren nog ongeslagen en maken zij gemiddeld 2.5 doelpunt per wedstrijd! Het zou mooi zijn als NEC die lijn kan doortrekken tegen Twente en volgende week tegen Ajax, het garandeert in ieder geval een doelpuntenfestijn tegen twee sterke, aanvallende ploegen!