Met nog twee competitiewedstrijden voor de boeg móet NEC punten pakken om zeker te zijn van de play-offs om promotie/degradatie en om het ergste scenario – direct degradatie naar de Jupiler League – te ontlopen. In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen komt FC Twente op bezoek in De Goffert. De wedstrijd tegen de Tukkers staat onder leiding van Pol van Boekel en assistenten Diks en Goossens. Het duel zal beginnen om 14.30 uur.
Met een turbulente week waarin PEC Zwolle de KNVB-beker pakte, Ajax-supporters slecht in het nieuws kwamen door de vuurwerkactie in De Kuip en Manchester United afscheid nam van David Moyes, hebben de Nijmegenaren in alle rust toegeleefd na wederom een cruciale clash. Met nog twee duels te gaan is het verschil met nummer 18 Roda JC drie punten. NEC dat op papier een ‘zwaarder’ programma heeft dan Roda JC, met FC Twente-thuis en Ajax-uit, zal in ieder geval drie punten moeten pakken willen ze niet direct afglijden naar de Jupiler League.
De Enschedeërs komen zondag op volle sterkte naar De Goffert. De mannen van Jansen kunnen, wanneer ze beide wedstrijden winnen en nummer twee Feyenoord verspeelt punten, zich nog plaatsen voor de voorronde van het kampioenenbal. De Tukkers hebben een flinke opmars gemaakt de laatste seizoenen en zijn een gevaarlijke outsider voor de titel. Met creatieve spelers als Dusan Tadic, Quincy Promes en Jésus Corona heeft FC Twente veel individuele kwaliteiten in de selectie. De laatste wedstrijd die FC Twente speelde was tegen Roda JC in de eigen Grolsch Veste. De Limburgers werden kansloos met 3-0 verslagen en mochten blij zijn dat het geen 5 óf 6-0 werd, volgens Roda JC-trainer John Dahl Tomasson.
Het affiche NEC – FC Twente stond 37 keer eerder op het programma. NEC won acht keer en FC Twente zeventien keer. De laatste overwinning van NEC op FC Twente in De Goffert dateert van 11 maart 2012. Destijds won NEC met 3-1. Eerder dit seizoen werd er in Enschede met 2-2 gelijkgespeeld. NEC, dat al gauw tegen een 2-0 achterstand aankeek, kwam via goals van Rieks en Jantscher langszij; (2-2)
NEC-trainer Anton Janssen heeft nog altijd vertrouwen in een positief afloop van het seizoen en kan ook beschikken over een vrijwel fitte selectie. Alleen de geblesseerden Navarone Foor en Samuel Stéfànik en de geschorste Ryan Koolwijk ontbreken nog altijd bij NEC. Of Tobias Haitz bij de wedstrijdselectie zit is nog een vraagteken. Collega-trainer Michel Jansen van FC Twente kan ook over een fitte selectie beschikken. Luc Castaignos zit weer bij de selectie na z’n schorsing die hij opliep tegen ADO Den Haag. Verder mist Michel Jansen alleen de langdurig geblesseerde Thilo Leugers.
Vermoedelijke opstelling NEC: Gentenaar; Vermijl, van Eijden, Nielsen, Leiwakabessy; Conboy, Rieks, Pàlsson; Jantscher, Higdon, Castillion