Zondagmiddag staat in De Goffert het competitieduel tussen NEC en FC Twente op het programma. Waar de Nijmegenaren met nog twaalf wedstrijden voor de boeg afstevenen op een kleurloze eindklassering in de middenmoot van de Eredivisie, daar zijn de Enschedeërs nog volop in de race voor het kampioenschap.
NEC slaagde er vorige week niet in afstand te nemen van de degradatieplaatsen. In een armoedige ontmoeting raakte het elftal van Alex Pastoor niet langs concurrent FC Utrecht (0-0), waardoor het verschil met de Domstedelingen gelijk is aan voor dat treffen: één punt. Doordat nummer zestien VVV-Venlo NAC Breda klop gaf (2-1) is het gat met die ploeg slechts twee punten. Daartussenin bivakkeren ook nog ADO Den Haag en NAC, die evenals VVV een puntentotaal van 25 hebben maar de Limburgers op doelsaldo onder zich houden.
Aan de vooravond van de huidige jaargang stelde NEC-trainer Pastoor zich als doel zich bij de beste negen ploegen van Nederland te scharen, maar voorlopig slaagt de geboren Amsterdammer niet in die missie. De Gelderse formatie kijkt tegen een achterstand van vier punten aan op promovendus RKC Waalwijk en lijkt gezien de vorm van beide teams het linkerrijtje op haar buik te kunnen schrijven. RKC vergaarde met drie zeges en één gelijkspel in de laatste vijf matchen tien punten, terwijl NEC alleen van FC Groningen won en vorige week één puntje pakte in Utrecht.
Stand Eredivisie plaats negen tot en met achttien:
9. Waalwijk 24-31  
10. Roda JC Kerkrade 23-31
11. Heracles Almelo 24-30
12. NEC 24-27
13. FC Utrecht 24-26
14. NAC Breda 24-25
15. ADO Den Haag 24-25
16. VVV-Venlo 24-25
17. De Graafschap 23-16
18. Excelsior 24-15
Opponent Twente geldt na vorige week mogelijk als grootste titelkandidaat. De manschappen van Steve McClaren, die begin dit jaar de ontslagen Co Adriaanse opvolgde als coach en eerder al succesvol was bij de Tukkers met het winnen van de landstitel, trakteerden concurrent PSV in het Phillips Stadion op een gigantisch pak slaag (2-6). De bezoekers hadden in het eerste helft al een 0-4 voorsprong genomen via doelpunten van Ola John, Willem Janssen, Luuk de Jong en Peter Wisgerhof, en wisten na de thee, ondanks een rode kaart van verdediger Douglas, de kwakkelende Eindhovenaren nog tweemaal te passeren. Zodoende is Twente de ploeg met de minste verliespunten in de Eredivisie. Met 48 punten bezet het een tweede stek, maar de equipe van McClaren heeft nog een uitwedstrijd bij De Graafschap te goed om AZ, dat één puntje meer heeft, van de koppositie af te stoten. 
Stand Eredivisie plaats één tot en met acht:
1. AZ 24-49
2. FC Twente 23-48
3. PSV 24-48
4. Ajax 24-46
5. SC Heerenveen 24-45
6. Feyenoord 24-44
7. Vitesse 24-35
8. FC Groningen 24-32
Ook in Europa maakten de Twentenaren indruk. In de eigen Grolsch Veste werd midweeks de Duitse grootmacht Schalke 04 verslagen (0-1), waardoor de Eredivisionist zichzelf een prima uitgangspositie verschafte voor de return van volgende week in Gelsenkirchen. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de kwartfinales van de Europa League, het tweede Europese clubtoernooi. Twente moet het zondag in Nijmegen wel stellen zonder zowel middenvelder Willem Janssen, die werd geboren in de Keizerstad, als Douglas. Beiden zijn geschorst, evenals NEC-verdediger Rens van Eijden.