Na het geflatteerde verlies in en tegen FC Utrecht heeft NEC twee zware kluiven voor de boeg. Na de wedstrijd tegen landskampioen FC Twente volgt een week later de uitwedstrijd in de ArenA tegen Ajax.
Wedstrijdinformatie:
Competitie: Eredivisie
Datum: Zaterdag 27 november 2010
Tijd: 20:45 uur
Scheidsrechter: Tom van Sichem
Stadion: McDos Goffertstadion (Nijmegen)
Laatste zege NEC: 27-09-2007, 1-2
Laatste zege FC Twente: 28-02-2010, 2-1
Zover is het echter nog niet want eerst verwelkomt de nummer 10 van Nederland haar voormalig aanvoerder Peter Wisgerhof in Nijmegen. De verdediger is bij FC Twente uitgegroeid tot eenzelfde speler als bij NEC op een nog hoger niveau. Wisgerhof is aanvoerder van een stabiele ploeg en het fundament van de defensie. Normaliter net als in de Nijmeegse hoogtijdagen onder Mario Been met twee aanvallende backs (Fernandez en El-Akchaoui / Rosales  en Tiendalli)  en een sterke stopper naast hem (Jonas Olsson / Douglas). Door de oliedomme rode kaart tegen AZ zal die laatste echter niet als partner van Wisgerhof fungeren, de Zweed Bengtsson is zijn meest logische vervanger.
Op het middenveld van de Tukkers mist men Arnhemmer Theo Janssen, die zich ook ontwikkelt tot één van Neerlands beste 23 voetballers in Enschede, die tegen AZ na een handgemeen met oud-ploeggenoot Stijn Schaars tegen zijn vijfde gele kaart aanliep. Wout Brama en Luuk de Jong zijn normaliter zeker van een plek, Denny Landzaat vervangt Janssen. Voorin is de Belgisch/Marokkaanse vleugelflitser Chadli de verrassing tot nog toe. De linksbuiten liet van zich spreken in de schijnwerpers van White Hart Lane en het Philips Stadion terwijl vorig jaar de schemering van de Langeleegte en Sportpark Schoonenberg zijn podium was. Miljoenenaankoop Janko weet ondanks zeven goals nog niet te imponeren en valt vooral op door zijn statische spel, ook Bryan Ruiz heeft nog niet de grote vorm van vorig seizoen. Desalniettemin speelt de ploeg van de nieuwbakken Michel Preud’homme mee voor het kampioenschap, daar doen de ongelukkige nederlagen tegen NAC en AZ niets aan af.
Nu NEC voorlopig het linkerrijtje uit het hoofd mag zetten zijn ook de Nijmegenaren bezig aan een prima seizoen. Voetballend heeft Wiljan Vloet lijn in het spel weten te brengen en kent met Björn Vleminckx zelfs de gedeeltelijk topscorer van Nederland. Met de naderende terugkeer van een fitte Leroy George en spelers als Thomas Chatelle, Niels Wellenberg en Gabor Babos achter de hand mag NEC blijven hopen op een plek in het linkerrijtje van de Eredivisie. In de jacht op die plek zal Rens van Eijden voorlopig nog meedoen. De opvolger van Peter Wisgerhof heeft zijn meniscusoperatie uitgesteld om de geschorste Mark Otten te vervangen.