Na de degelijke 3-1 zege op FC Den Bosch in de eigen Goffert speelt NEC wederom een thuiswedstrijd. Ditmaal komt FC Oss op bezoek. De wedstrijd van zondagmiddag zal om 14.30 uur aanvangen en wordt geleid door arbiter Ed Janssen. Tom Daemen keert tevens terug in de basis na zijn schorsing.
Het blijft een mooi gezicht om te zien. NEC bovenaan de ranglijst met 27 punten uit 10 duels. De Nijmegenaren hebben op een wedstrijd na het maximaal aantal punten weten te behalen plus een positief doalsaldo van +20. Vorige speelronde werd ook FC Den Bosch aan de zegekar toegevoegd. Maar het verliep alles behalve gemakkelijk. NEC speelde onzorgvuldig en te gehaast en dat leidde bijna tot de openingstreffer aan Bossche zijde. Maar in de blessuretijd van de eerste helft kwam NEC ietwat gelukkig op een 1-0 voorsprong dankzij NEC-topscorer Sjoerd Ars. In de rust wisselde trainer Ruud Brood de tegenvallende Navarone Foor voor Christian Santos. De Venuzuelaanse-Belg scoorde vanuit een onmogelijke hoek een weergaloze goal; 2-0. Even later produceerde diezelfde Santos de derde treffer door een corner loepzuiver tegendraads in te knikken. In de blessuretijd scoorde FC Den Bosch nog de eretreffer waardoor 3-1 de uiteindelijke eindstand werd.
NEC-opponent FC Oss presteert meer dan goed. Het staat op een keurige 8e plaats met 16 punten uit 10 duels. De formatie van trainer Will Boesen verrasstte vorige speelronde vriend en vijand door FC Eindhoven, destijds de nummer 3 van de Jupiler League, met 3-0 te verslaan. De laatste nederlaag van FC Oss dateert alweer ruim een maand geleden. Er werd destijd met 4-2 verloren van Almere City. De drie wedstrijden erna werd er respectievelijk met 2-2 gelijkgespeeld bij Achilles ’29, 2-1 gewonnen van Telstar en knap met 0-2 gewonnen in en tegen MVV Maastricht. Door deze resultaten bevindt men zich in de subtop van de Jupiler League wat deels de danken is aan Jupiler League-topscorer Van Veen. Van Veen heeft net zoals Ars 8 doelpunten achter zijn naam staan.
De laatste ontmoeting in competitieverband tussen beide elftallen dateert van een hele tijd geleden. Op 4 september 1993 ontving NEC – destijds TOP Oss – voor het laatst. Het werd in de Oude Goffert 2-0 voor NEC. Het laatste onderlinge duel werd vriendschappelijk afgewerkt. Op 31 juli 2007 eindigde het duel in Oss in een 2-2 gelijkspel.
NEC staat fier aan kop met 2 punten voorsprong op achtervolger Roda JC. Ook heeft NEC een beter doelsaldo dan de Limburgers. Het enige wat NEC nog lijkt te kunnen weerhouden van de tiende zege deze jaargang, is onderschatting. Met alle respect voor FC Oss, maar dit soort duels bepalen mede of men aan het eind van de rit bovenaan staat of niet. Met de 12de man achter de ploeg en een vol Goffertstadion móet ook dit duel een driepunter opleveren.
Vermoedelijk opstelling NEC tegen FC Oss: Smits; Appiah, Van Eijden, Haitz, Conboy; Daemen, Breinburg, Foor; Jahanbakhsh, Ars, Limbombe