Vier op een rij, het lijkt haast niet beter te kunnen voor NEC. Maar met een thuiswedstrijd tegen Groningen en het linkerrijtje helder in het vizier kan dat natuurlijk wel!
Het kan even niet op in Nijmegen. Overwinningen tegen achtereenvolgens Sparta, RKC, NAC en Willem II brengen de Nijmegenaren van plek 17 naar plek 10. Mocht NEC aanstaande zaterdag (!, de wedstrijd stond oorspronkelijk gepland op zondag) winnen dan passeert het zelfs tegenstander FC Groningen op de ranglijst.
Net als in Nijmegen werd er voor de winterstop een matig seizoen gedraaid in Groningen. De resultaten vielen tegen en Ron Jans, de langstzittende trainer in de Eredivisie, liet al vroeg weten zijn aflopende contract niet te verlengen. De scherpe Jans ziet met interesse een nieuwe uitdaging tegemoet. Voor het "tijdperk McClaren" bij FC Twente viel zijn naam al in Enschede, nu lijkt SC Heerenveen de voornaamste kandidaat om Jans in te lijven.
Zoals gezegd verliep het seizoen tot nu toe niet geheel rooskleurig voor de groen-witten. Sinds de winterstop werden er in zes wedstrijden dertien punten gepakt. Een gelijkspel tegen toenmalig koploper FC Twente en een dubieus verlies tegen Heracles betekenden het enige puntverlies voor de ploeg die vlak voor de jaarwisseling nog werd uitgeschakeld in het bekertoernooi door NEC (0-2).
Zo herkenbaar als Jans de afgelopen jaren speelde, zo’n duiventil (zoals Vloet het zou noemen) is het de laatste maanden geweest. De bekende ruit (in 4-4-2) is al een jaar aan diggelen en van het dynamische, agressieve en (in eigen huis) onverslaanbare Groningen is al tijden geen sprake. Toch draait het sinds de winterstop weer. Volgens de fans mede door de komst van Daley Blind. De Ajax-huurling speelde al op diverse plaatsen maar heeft in ieder geval met zijn inzicht en inzet een plaatsje veroverd in de harten van de fans en, nog belangrijker voor hem, in de basisopstelling. Een andere verse kracht in de Groningse gelederen is Theo Lucius. De voormalig speler van Feyenoord en PSV tekende transfervrij een contract wat hem in ieder geval tot de zomer aan Groningen verbindt.
Of Wiljan Vloet wijzigingen gaat doorvoeren is nog niet te zeggen. Op de langdurig geblesseerden (Otten, Schöne) begint iedereen weer fit te worden en in vorm te komen. Erton Fejzullahu speelde voor de winterstop als een krant maar begint weer schimmen te vertonen van de speler die imponeerde in augustus. Mitchel Burgzorg heeft energie voor tien en doet het redelijk als rechtsbuiten en Jeffrey Sarpong levert assist na assist. Met spelers als John Goossens, Saidi Ntibazonkiza en Lorenzo Davids nog achter de hand kan het matige seizoen nog best mooi eindigen.