Zaterdagavond neemt NEC het in de eigen Goffert op tegen concurrent FC Groningen. De Groningers, die gecoacht worden door ex-NEC-trainer Ernest Faber, staan met negen punten op een schamele 16e plaats in de Eredivisie. Arbiter Ed Janssen is de leidsman bij het 12e duel dit seizoen en geeft zaterdag om 19.45 uur het startsein.

Kadioglu’
Niet topscorer Mayi, Liverpool-huurling Awoniyi, rots in de branding Dumic of aanvoerder Breinburg was de grote man aan Nijmeegse zijde, maar ene 17-jarige Ferdi Kadioglu. Voorafgaand was hij inderdaad nog die ‘ene uit de jeugdopleiding van NEC’, maar dat was na de wedstrijd wel anders. Kadioglu was gretig, brutaal en scoorde op fenomenale wijze de gelijkmaker in en tegen FC Utrecht. In de eerste helft speelde NEC op een te laag tempo om het FC Utrecht enigszins lastig te maken. De thuisploeg was daardoor ook de bovenliggende partij en kwam verdiend op 1-0 via Nacer Barazite. Ook al zo’n oud-NEC’er die via een wereldreis bij FC Utrecht is uitgekomen.

Na de thee veranderde meestertacticus Hyballa zijn speelplan en liet hij NEC met vier middenvelders spelen. Dit leverde de nodige kansen op voor de Nijmegenaren en daardoor had FC Utrecht in het tweede bedrijf niks meer te vertellen. In de 62e minuut was het Kadiolgu, het jeugdexponent van de Nijmeegse club die zorgde voor de 1-1. Met een ouderwetse punter liet hij doelman Robin Ruiter kansloos. Met nog een klein half uur op de klok zette beide ploegen alles op alles om een overwinning uit het vuur te slepen, maar bleef men steken op een gelijkspel: 1-1.

Belabberd
FC Groningen kende geen beste seizoensouverture. De trots van het noorden liet zich in de eerste drie wedstrijden volledig de kaas van het brood eten. Feyenoord won op de eerste speeldag met maar liefst 0-5 in Groningen. Daarna ging men op bezoek bij het Rotterdamse Excelsior waar eveneens een nederlaag werd geleden. De thuisploeg won met 2-0. Exact een week later ging het opnieuw mis voor de manschappen van Ernest Faber. In een knotsgek duel, waarin FC Twente met 0-3 leidde en FC Groningen verrassend terug kwam tot 3-3, ging de zege alsnog naar de Enschedeërs: 3-4.

De eerste zege werd pas in de zesde speelronde geboekt. Op bezoek bij FC Utrecht schoten de Groningers volledig uit hun slof: 1-5. Erna werd tegen Heracles Almelo, Vitesse en sc Heerenveen opnieuw geen driepunter geboekt. Deze kwam wel tot stand toen AZ twee weken geleden op bezoek kwam in de Euroborg: 2-0. FC Groningen en Ernest Faber presteren tot op heden ronduit belabberd en ver onder de maat. Om enigszins in het spoor te blijven van clubs als NEC, ADO Den Haag en Sparta Rotterdam móeten de Groningers zaterdagavond uit een ander vaatje tappen.