Na een valse start in het nieuwe jaar krijgt NEC zondag een kans om het thuispubliek te vermaken. Uit het Hoge Noorden komt FC Groningen op bezoek in het Goffertstadion. De ploeg van Robert Maaskant won in de laatste vier competitiewedstrijden geen enkele keer en staat na negentien speelronden op de twaalfde plaats in de Eredivisie. Na het verlies tegen Roda JC is NEC een plekje gezakt en staat nu op de achtste plaats. Het gat met FC Groningen is een schamele vier punten en dit biedt voor de Groningers kansen om aan te haken bij het linkerrijtje.
Vorige week ging NEC vol vertrouwen naar Limburg na een prima trainingskamp. De Nijmegenaren kwamen echter van een koude kermis thuis. Door een fout van doelman Sinouh kwam het al na dertien seconden op een achterstand. Dit maakte NEC niet meer goed en Roda kon zelfs de score verdubbelen tot 2-0. Op menig moment was de ploeg uit Nijmegen wel de betere partij, maar er werd simpelweg te weinig gecreëerd om dreigend te worden voor het doel van Roda. Zonder punten reisde de selectie weer terug naar Nijmegen.
In een bevroren Euroborg verloor FC Groningen vorige week het duel van het uitstekend draaiende FC Utrecht. De Domstedelingen wonnen met 2-0 en boekten hun vijfde uitzege. Het publiek van Groningen was not amused. In de winter trok de club oude bekende Rasmus Lindgren transfervrij aan. Hyun-Jun Suk vertrok naar het Portugese Maritimo. Trainer Robert Maaskant koos tegen Utrecht ook voor een nieuwe keeper. Luciano da Silva raakte zijn plekje onder de lat kwijt aan Marco Bizot. Groningen is tevens hofleverancier van Jong Oranje met spelers als Bacuna, Van Dijk, Bizot, Kappelhof en ex-NEC’er Zeefuik.
Eerder dit seizoen won NEC in de Euroborg na een strijdvolle comeback. Al vroeg in de wedstrijd kwamen de Nijmegenaren op een 1-0 achterstand. Na ruim een uur spelen bracht Victor Pálsson de stand weer in evenwicht. Eén minuut voor tijd was het invaller Geert Arend Roorda die de bal achter Luciano schoot na een mooie voorzet vanaf de linkerflank. In eigen huis doet NEC het de laatste jaren degelijk tegen de tegenstander uit Groningen. Hieronder een overzicht van de thuisduels tegen de Groningers van de laatste vijf jaar, waarbij de play-offs niet zijn opgenomen.
25 februari 2012: NEC – FC Groningen   4-0
23 oktober 2010: NEC – FC Groningen   3-2
20 februari 2010: NEC – FC Groningen   0-2
29 oktober 2008: NEC – FC Groningen   2-2
28 oktober 2007: NEC – FC Groningen   5-1
Bij NEC zijn Youri Loen en Evander Sno nog altijd niet inzetbaar. Loen herstelt van een dubbele beenbreuk, terwijl Sno na zijn medische ingreep revalideert bij de KNVB in Zeist. Kevin Conboy is nog altijd geschorst en is dus ook niet inzetbaar. Nathaniel Will en Geert Arend Roorda zijn inmiddels wel weer fit. Voor zover bekend is, zal Alex Pastoor geen wijzigingen aanbrengen in zijn basiselftal. Aan Groningse kant is topscorer Michael de Leeuw geschorst. Verder zijn Paco van Moorsel en Richairo Zivkovic onbeschikbaar vanwege blessures.
Vermoedelijke opstelling NEC: Sinouh; Breuer, Van Eijden, Cmovs, Amieux; Pálsson, Van der Velden, Koolwijk; Foor, Platje, Rieks.