NEC ontvangt zaterdagavond in de zevende speelronde van de Jupiler League FC Emmen in De Goffert.  De wedstrijd tegen de Emmenaren zal om 19.45 uur aanvangen en wordt geleid door Jochem Kamphuis en zijn assistenten Polman en Hoekstra.
De vorige competitiewedstrijd van NEC tegen RKC Waalwijk werd ternauwernood nipt met 1-0 gewonnen. NEC-topscorer Sjoerd Ars was de matchwinner. De 30-jarige spits kopte een voorzet – van wie anders dan – Alireza Jahanbakhsh achter doelman Van Dijk. Het bleek later de enige goal van de wedstrijd, ondanks een handvol gecreëerde kansen. Zo kregen Ars, Jahankbahsh en nieuwkomer Limbombe opgelegde kansen om de voorsprong te vergroten, maar faalde men jammerlijk in hun afronding.
FC Emmen, de middenmotor van de Jupiler League, kent tot dusverre een prima start. De ploeg van trainer Joop Gall verloor van de eerste 7 wedstrijden er maar één. FC Emmen pakte in de twee gespeelde uitwedstrijden tot op heden drie punten. In Venlo won FC Emmen met maar liefst 1-4. Een paar weken eerder werd er met 3-0 verloren in en tegen FC Eindhoven. In de eigen JENS-vesting is Emmen nog ongeslagen. Er werd met 5-0 gewonnen van Jong PSV en gelijk gespeeld tegen respectievelijk De Graafschap, Helmond Sport en FC Den Bosch. Zodoende bezet men de zevende positie op de ranglijst met een doelsaldo van +5. Cas Peters is met 4 doelpunten topscorer van FC Emmen dat al 14 (!) keer gescoord heeft tot nu toe. 
NEC en FC Emmen stonden negen keer eerder tegenover elkaar. De laatste keer dat NEC FC Emmen op bezoek kreeg was op 12 augustus 1997. Destijds wonnen de Emmenaren met 0-2 in De Goffert. De laatste thuiszege van NEC dateert van 11 mei 1996. Toen won men met 3-1. Wil de ploeg van Joop Gall nog kans maken op de eerste periodetitel dan móet men winnen in Nijmegen. De achterstand op NEC bedraagt 6 punten met nog twee duels te gaan.
Ruud Brood kan tegen FC Emmen over een vrijwel fitte en voltallige selectie beschikken. Paco Van Moorsel, die NEC-RKC aan zich voorbij moest laten gaan wegens een lichte blessure, zal naar aller waarschijnlijkheid bij de selectie zitten voor zaterdag. Verder zal de formatie en opstelling hetzelfde zijn als tegen RKC.
Vermoedelijke opstelling NEC: Smits; Appiah, Van Eijden, Haitz, Conboy; Daemen, Breinburg, Foor; Jahankbahsh, Ars, Limbombe