Voetbalseizoen 2014/2015 is aangebroken. De eerste tegenstander van NEC deze jaargang in de Jupiler League is FC Eindhoven. De wedstrijd van aanstaande zondag zal om 14.30 uur beginnen. Het duel staat onder leiding van Allard Lindhout en hij wordt geassisteerd door de heren Bluemink en Bexkens.
Na een teleurstellend slot van afgelopen seizoen, met degradatie als gevolg, zijn de Nijmegenaren gedwongen om in de Jupiler League te spelen. In de afgelopen maanden werd de bezem zowel letterlijk als figuurlijk door de selectie/directie gehaald. Mensen met een NEC-hart, moesten onder meer vanwege de bezuinigingen, De Goffert noodgedwongen via de achterdeur verlaten. Grootverdieners, broodvoetballers en buitenlanders moesten plaatsmaken voor jong, fris Nederlands bloed. Voetballers als Higdon, Johnsson, Koolwijk, Jantscher, Hemlein, Vermijl en Bovenberg moesten allemaal per direct De Goffert verlaten. Maar NEC heeft er een hoop ervaring en Nederlands-sprekende spelers voor teruggekregen met ambitie om NEC terug te helpen naar waar ze horen; in de Eredivisie. Tel daarbij op dat er een hondstrouwe aanhang is in Nijmegen, want de teller van de verkochte seizoenkaarten staat op 5000!
Zondag moeten de mannen van de kersverse trainer Ruud Brood er gelijk staan. Na de vrij soepele voorbereiding waarin wisselende resultaten geboekt zijn, wordt de lat hoog gelegd dit seizoen in Nijmegen. Promotie is de hoofddoelstelling met hoofdletter P.
FC Eindhoven sloot het voorbije seizoen af met een zesde plaats op de ranglijst. De Eindhovenaren kwalificeerden zich voor de promotie/degradatie wedstrijden, maar verloren in de eerste ronde van Sparta Rotterdam over twee duels.  Zodoende mogen de mannen van trainer Jean-Paul De Jong zich weer op gaan maken voor een sportief goed seizoen. De laatste keer dat NEC aantrad tegen FC Eindhoven was op dinsdag 29 oktober 2013. Destijds klopte NEC FC Eindhoven met 0-1 in de KNVB-beker dankzij een kopgoal van de inmiddels vertrokken Michael Higdon. Vier seizoenen daarvoor boekte NEC wederom een zege op FC Eindhoven in de KNVB-beker. Toen werd er met 2-3 gewonnen dankzij goals van Bjorn Vleminckx en Moustafa El-Kabir.
Ruud Brood kan in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2014/2015 beschikken over een gretige, fitte en blessurevrije selectie. Naar aller waarschijnlijkheid zullen de nieuwkomers Appiah, Daemen, Santos, Breinburg en Ars gelijk in de basis beginnen tegen de tweede club uit Eindhoven.
Vermoedelijke opstelling NEC tegen FC Eindhoven: Smits; Appiah, van Eijden, Haitz, Leiwakabessy; Daemen, Van Moorsel/Emilsson, Breinburg; Foor, Ars, Santos.