Na een gelijkspel en de verloren wedstrijd van vorige week wordt het weer tijd voor de volle buit voor NEC. Vrijdagavond komt FC Eindhoven, de nummer zeventien van de Eerste Divisie, naar de Goffert.
NEC heeft vorige week de kans laten liggen om koploper te worden in de Eerste Divisie. Omdat Go Ahead Eagles gelijkspeelde tegen de andere concurrent Sparta, had NEC bij winst de lijst aangevoerd. Maar zo ver kwam het niet. Al vroeg wist Almere City de stand op 1-0 te zetten. Dit zou uiteindelijk ook de eindstand worden. Sven Braken was nog wel dicht bij een treffer maar zag zijn bal tegen de binnenkant van de paal niet de doellijn passeren. De Nijmegenaren wisten onvoldoende kansrijke situaties te creëren om beroep te doen op een overwinning.
Tegenstander
FC Eindhoven vinden we na acht speelrondes terug op de zeventiende plaats. Tot nu toe gingen vijf wedstrijden verloren. Tegen Roda JC en FC Twente werd er gelijkgespeeld en onlangs werd de eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen tegen Jong Ajax. Vorig jaar eindigde de Blauw-Witten op de 18e plaats in het eindklassement. Guy Smit, de tweede keeper van Eindhoven, verruilde in 2016 Jong NEC voor FC Eindhoven.

Foto: Orange Pictures