Terwijl in de rest van Europa alle topcompetities stilligt, mogen NEC en FC Eindhoven vrijdagavond aftrappen voor de derde speelronde in de Jupiler League. De wedstrijd tegen de Eindhovenaren begint zoals gebruikelijk om 20.00 uur en wordt geleid door Allard Lindhout.

Transferdeadline
Gezien het getouwtrek aan talent Ferdi Kadioglu, was het lang allesbehalve zeker of de tiener vrijdag nog speler van NEC zou zijn. De Arnhemmer werd geruime tijd in verband gebracht met een transfer naar Vitesse. Wojciech Golla en Joris Delle zijn buiten de wedstrijdselectie gelaten voor vrijdag. Het duo heeft mogelijk de laatste wedstrijd voor NEC al gespeeld. Wat betreft ingaande transfers is er nog niets duidelijk. Naar aller waarschijnlijkheid gebeurt dit enkel en alleen wanneer er iemand – alsnog – vertrekt.

Maximaal
NEC leed vorige week op bezoek bij Go Ahead Eagles haar eerste puntenverlies. De Nijmegenaren behaalden, zeker gezien het spelbeeld, een maximaal resultaat; 1-1. De kersverse aankoop Sven Braken opende de score, waarna ‘Kowet’-aanvaller Sam Hendriks luttele minuten later al aantekende voor de gelijkmaker. Dit alles binnen het half uur. In de resterende zestig minuten werd er niet meer gescoord. NEC mocht achteraf in hun handen knijpen met het gelijke spel, want de Deventer ploeg had handenvol kansen om de winst naar zich toe trekken.

Waar NEC puntenverlies leed, pakte FC Eindhoven in en tegen Emmen een goed resultaat; 1-1. De Eindhovenaren kwamen in Emmen via Mart Lieder op 0-1, maar moesten in het tweede bedrijf alsnog een tegentreffer slikken. Een week eerder, tijdens de seizoensouverture, werd er tegen Telstar met 2-2 gelijkgespeeld door de mannen van trainer Wilfred van Leeuwen. De oefenmeester, dit seizoen nieuw in Eindhoven, kwam over van de topamateurs van VVSB. 

‘Augustus’
Net als drie seizoenen geleden ontvangt NEC FC Eindhoven in de eigen Goffert al vroeg in het seizoen. Op zondag 10 augustus 2014 resulteerde het treffen tussen de Gelderse en Brabantse ploegen in een 3-1 overwinning voor NEC. Sjoerd Ars, Tom Daemen en Alireza Jahanbakhsh voltooiden het drietal doelpunten. Tibeau Swinnen kreeg namens de gasten al in de eerste helft de directe rode kaart toegewezen. Torino Hunte deed vlak voor tijd wat terug door de 3-1 aan te tekenen.

De uitwedstrijd in en tegen Eindhoven kende een opvallende uitslag. Waar NEC dat seizoen met overmacht kampioen werd van de Jupiler League met 101 punten en 100 goals voor, werd het bezoek aan het Jan Louwers Stadion een ware nachtmerrie. NEC werd van het kastje naar de muur gespeeld en verloor met 3-0. Sleegers (nu NEC), Van den Boomen en Van Son zorgden voor de doelpunten.

Foto: Rob Koppers